Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Unghäststjärna till Friberg

Foto: Hanold/ALN
M.T.James ska försöka komma tillbaka efter en skada i Lars Fribergs regi. Foto: Hanold/ALN

Örebrotränaren Lars Friberg har fått in den numera sexårige unghäststjärnan M.T.James från Veijo Heiskanens stall. Men hästen är senskadad och det väntar en lång konvalescens.

Publicerad:

M.T.James (e. Quite Easy U.S.) inledde sin karriär i Åke Lindbloms regi med fyra raka segrar som tvååring och slutade fyra efter galopp i Svampen. Han kvalade in till både finalen i Breeders Course och Breeders Crown som treåring och vann Glenn Kosmos Memorial på Vermo som fyraåring. Samma år var han väldigt duktig trea i Fyraåringseliten under Elitloppshelgen.

Det gick sämre förra året, ingen seger alls, och ägaren Christer Hammarström (Hammab AB, Örebro) flyttade hästen till Veijo Heiskanen. Detta i samband med att hans Sauveur gick till Fabrice Souloy och den sistnämnde tränaren kort senare blev misstänkt för koboltdopning. M.T.James gjorde dock bara fyra starter för Veijo i slutet av förra året med en fjärdeplats som bäst. Skador satte stopp för hästen.
– Vad jag känner till drabbades M.T.James av en gaffelbandsskada. Hästen kom till mitt stall i går och utan att jag grottat ner mig i detalj i veterinärrapporterna så handlar det nu om en ny senskada. Enligt Veijo kommer det att krävas minst ett halvårs konvalescens innan det eventuellt går att börja träna igen, berättar Lars Friberg.

Christer Hammarström har även flyttat fyraårige valacken Viper Lavec (e. Timoko, tjänat 35.350 kronor) från Heiskanen till Friberg.
– Han ska vi kunna börja dra igång träningen med redan nu. Christer har även tidigare haft hästar i träning hos mig och det känns kul att han är tillbaka i stallet. Det kan bli tufft att få tillbaka M.T.James på samma höga nivå som tidigare, men han är i alla fall bara sex år och vi ska göra ett rejält försök.

M.T.James har så här långt tagit åtta segrar och tjänat 798.115 kronor.

Lars Friberg beger sig förövrigt till Bergsåker på måndag för att starta stallets stora stjärna Mind Your Face (e. Offshore Dream) inom V75. Det blir första starten sedan Olympiatravsförsöket på Romme den 27 mars förra året.
– Mind Your Face är mycket tränad och har även gått några provlopp. Hästen är så bra förberedd som man kan vara efter 13 månaders tävlingsuppehåll. Så vi åker inte bara dit för att deltaga, utan jag räknar med en fin prestation.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS