Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Unghäststjärnan tillbaka i träning: ”Jätteglad”

Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD
Coin Perdu (till höger) tillsammans med skötaren Anna Hagman (arkivbild). Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD

Coin Perdu är tillbaka på träningsbanan igen. Om det stannar där eller om tävlingskarriären tar ny fart är fortfarande oklart.

Publicerad:

Som tvååring vann han uppfödningslöpningen och som treåring vann han långa E3 på Bergsåker. Det dröjde fram till Coin Perdus (e. S.J.’s Caviar) tionde start innan första förlusten kom. Strax därpå var han tvåa i kriteriet innan han rundade av treåringssäsongen med en seger i E3-revanschen. Det är också den senaste triumfen.
I fjol blev det bara två starter utan framgång innan det bestämdes att fokus skulle läggas på avelsarbete. Den säsongen är avklarad och nu är hästen tillbaka på Svante Båths träningslista.
– Jajamen. Han trivs förträffligt med att börja träna igen. Han är jätteglad och pigg, säger Svante Båth.

Men några direkta mål finns inte.
– Vi har inte bestämt något. Det finns inga tidsangivelser och vi ska skynda långsamt och det är inte ens bestämt att vi ska tävla. Vid läge kan det bli aktuellt och tömma och frysa in lite (sperma) inför nästa är om det finns intresse.
Hästen är uppfödd av Seven One Seven AB och han ägs av KB Capulus Horses. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS