Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Untersteiner gånger två

Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD
Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD

Halmstadtränaren är ofta hårt betrodd – men i torsdags slog Peter Untersteiner ur underläge med framgång. 

Publicerad:

Det började i den fjärde V64-avdelningen tillsammans med I Come In Peace (e. Boradway Hall).  Peter Untersteiner fick nöja sig med positionen utvändigt om ledaren tillsammans med sin nyblivne femåring. Därifrån svarade valacken för en imponerande prestation. Efter ett inledande varv på 1.15,2 kunde han knäcka ledande Big Jim Pellini på upploppet och kliva undan till en mycket bekväm seger på 1.14,6a/1640 meter.
– Jag är väldigt nöjd med hästen. Han var spänstig och fin. Det lovar gott, sade Untersteiner i vinnarcirkeln.

Segern var hästens tredje i karriären och den första i Untersteiners regi i fjärde försöket. Ekipaget var spelat till drygt 15 gånger pengarna på ATG. 

I loppet därpå bjöd Peter Untersteiner på en ny överraskning i form av Townshend Broline (e. Quite Easy U.S.), som i sin tur var spelad till drygt 24 gånger pengarna. Återigen var det en imponerande presation från dödens som var segerreceptet. Untersteiner lämnade tredje utvändigt och landade utvändigt om ledande Hobby de l’Iton varvet från mål. Storfavoriten hade då avverkat första varvet på 1.15,2. När upploppet kom var ledaren slagen tidigt och sedan kunde ingen hota Townshend Broline som vann enkelt på 1.15,0a/2140 meter.
– Han har varit nere i en formsvacka och det har strulat i loppen. Det är en trevlig häst som absolut hävdar sig väl i sådana här vardagslopp, sade Untersteiner.

Därmed hade han vunnit två raka lopp från dödens.
– Då måste man ha bästa hästen i fältet för att vinna därifrån. Så har det varit i de här två loppen. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS