Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Untersteiner har V75-spik

Foto: Malin Albinsson/TR BILD
Peter Untersteiner kör Travrondens V75-spik. Foto: Malin Albinsson/TR BILD

Åbys V75-tävlingar i kväll kom i kläm på grund av Travrondens utgivningsdagar, men här kommer startlistor och tips/analyser!

Publicerad:

V75-1
I första avdelningen ser Robert Berghs Nobel Amok (13) ut att ha en passande uppgift. Kapacitetsmässigt borde han inte ha några som helst problem att runda ett gäng som detta, trots 40 meters tillägg, men hästen har inte sett som bäst ut på sistone, vilket alltid är en osäkerhet. Robert Berghs tidigare fina stallform lutar också brant neråt och vi gör ett försök att fälla. Främst förordar vi Barkevious Mingo (12) som visserligen inte startat på ett tag, men som tack vare pausen, kommer med laddade batterier till denna start. På start hittar vi också intressanta Tropicana Ås (2) som efter tre raka andraplatser kommer allt närmare första segern i karriären. Att Åke Svanstedt hoppar upp i sulkyn känns grymt spännande och är det någon på start man ska strecka är det denna. Streck även för Coktail Bar (9) som ännu inte fått det att lossna i ny regi, men som har mycket inombords.

Ranking V75-1: 13-12-2. Outs: 9.

V75-2
I Short In Cash (8) ser Petri Puro ut att ha fått fram ytterligare ett löfte. Hästen har imponerat inledningsvis i karriären och kan trots spåret vara överlägsen denna gång. Hingsten galopperade däremot näst senast och är med endast tre starter i karriären lite väl orutinerad för att förorda spik. Det blir därför en ordentlig gardering där det är främst rejäla Hobby de l'Iton (5) och Clay Neergård (7) som ska räknas. Varning också för Hall Of Rings (10) som även han, likt tipsettan, imponerat inledningsvis.

Ranking V75-2: 8-5-7. Outs: 10.

V75-3
Här kommer den första av våra singelstreck denna V75-omgång. Erwin (3) är en riktig profilhäst som bortsett från två galoppmisslyckande har idel segrar i raden. Christer S A Karlssons fina fyraåring ser ut att vara något riktigt extra och i den låga klass han befinner sig i har vi svårt att se honom förlora. Tidig spets och slut. Vid gardering är det framföralt Fortuna B.R. (10) som gör debut för Flemming Jensen samt segermaskinen Ibelieveinamerica (6) som bör streckas.

Ranking V75-3: 3-10-6. Outs: 1.

V75-4
I fjärde avdelningen är det lärlingarna som gör upp och som vanligt kan det vara värt att strecka på lite extra. Tipset till Aurore d'Inverne (2) som gjort det bra vid två raka segrar från svåra utgångslägen. Betydligt bättre läge den här gången och med överkvalificerade Kevin Oscarsson i sulkyn kan det rentav vara en chansspik för den med lite mindre plånbok. Bakom denne är det främst Mooney (1) som ska räknas. Hingsten var fullkomligt överlägsen vid segern senast och har denna gång fått ett närmast perfekt utgångsläge. Lite frågetecken dock för hur han hanterar skor runt om då de bästa prestationerna gjorts barfota fram. Även Bravo Qira (4) ska räknas tidigt vid gardering. Stoet besitter riktigt bra fart för klassen även om hon kanske inte alltid husthåller med krafterna på bästa sätt... Kort distans är däremot en fördel och når hon spets kan hon tänkas leda länge. Vid överpace kliver även Toutou (3) in i matchen. Femåringen har härdats i V75 på sistone och den hårdheten hästen byggt upp kan komma att bli avgörande sista biten.

Ranking V75-4: 2-1-4. Outs: 3.

V75-5
Dagens andra och tillika sista spik hittar vi i Peter Untersteiners sköra, men ack så kunniga Swish Lane (2). Stoet hade utan alla galopper och med lite mer kontinuerligt startande stått i en betydligt högre klass än vad hon gör nu. Felfri och på fyra fräscha ben ska hon ha toppchans att lägga detta fält på rygg och vi spikar. Vid gardering kan man tänka på Edindy (4) som gör andra starten i Veijo Heiskanens regi och som kan tänkas ta hand om ledningen. Även Peter Untersteiners andra sto Tahays Blue Amber (10) har gott kunnande för klassen och kan tänkas fälla många till slut.

Ranking V75-5: 2-4-10. Outs: 5.

V75-6
I sjätte får vi åter stifta bekantskap med Dan Widegrens lovande fyraåring Gomez (10). Valacken har efter några mindre bra insatser, verkligen hittat stilen igen och verkar återigen vara på helt rätt väg. Bakspår på Åby är däremot aldrig roligt och när nu motståndet åter blir tuffare känns det som att en gardering bör vara på sin plats. Främst med rejäle Crown Wood (9) som får Åke Svanstedt i sulkyn. Denne starke, men något tröge Goetmals Wood-son borde passa "Kung Åke" som handen i handsken och vi blir inte förvånade om vi får se en typisk "Svanstedtare" på borte lång. Wingait Erik (8) kommer från flera V75 starter i rad och borde ha härdats av det tuffa matchandet. Visserligen är läget iskallt, men med lite körning inledningvis kan det dyka upp luckor neråt i fältet.

Ranking V75-6: 10-9-8. Outs: 2.

V75-7
Sista avdelningen ser ut att bli en dansk uppgörelse mellan Juan (2) och Akermann (1). Dessa två har stött på varandra rätt så flitigt på sistone och det med blandade resultat. Den förstnämnde segrade på V75 senast, trots startgalopp (!), men den sistnämnde fick ett struligt lopp och sköt till sylvasst över upploppet efter sen lucka. Emellan dessa kan även Hades Håleryd (4) tänkas blanda sig i det hela. Sexåringen har förvisso inte sett som bäst ut på sistone, men visade förra vintern att han trivs utmärkt under de lite kallare vintermånaderna. Han är startsnabb och borde enkelt ta hand om ledningen. Håller han sig sedan lugn och kan dämpa tempot någorlunda, kan det räcka hela vägen.

Ranking V75-7: 2-4-1. Outs: 3.


Systemförslag

V75-1: 2,9,12,13 Res 11,5
V75-2: 1,5,6,7,8,10,11 Res 12,2
V75-3: 3 Erwin Res 10,6
V75-4: 1,2,3,4,6,10 Res 9,12
V75-5: 2 Swish Lane Res 4,10
V75-6: 2,4,8,9,10 Res 5,1
V75-7: 1,2,4 Res 3,10

2 520 rader - 1 260 kr

Startlistorna till V75, Åby:

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS