Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Up And Quick från spets – bjöds in till Hugo Åbergs

Foto: null
Forne Prix d'Amerique-vinnaren Up And Quick har repat sig efter skador och nu hittat toppformen igen.

Efter en resultatmässig dålig vinter var forne Prix d'Amerique-vinnaren Up And Quick tillbaka som en vinnare i sprinterloppet Criterium de Vitesse de Basse Normandie i Argentan. Efteråt fick kretsen kring hästen en inbjudan till Hugo Åbergs Memorial.

Publicerad:

Franck Leblanc-tränade Up And Quick (e. Buvetier d'Aunou) satt tidigt i spets och öppnade första 600 på snabba 1.07,4 och de inledande 1.100 efter 1.09,6. Inne på upploppet behövde Franck Nivard inte tömma nioåringen helt för att ändå vinna säkert före vinnarhålets Billie de Montfort (e. Jamin de Fiore). Han gjorde det framför ögonen på Jägersros sportchef Mats Ahlqvist. 
– Han var fantastiskt bra. Jag pratade med tränaren efteråt och gav Up And Quick en inbjudan till Hugo Åbergs Memorial. Det lät som att de tyckte att det var intressant att komma till oss, säger Mats Ahlqvist via telefon. 
Trea i mål slutade fjolårets Harper Hanovers-vinnare Bird Parker (e. Ready Cash). Lutfi Kolgjini-tränade Target Kronos (e. Raja Mirchi) fick en spårsnål resa av Dominique Locquenuex och tackade för detta genom att från andra par utvändigt avsluta fullt godkänt som fyra (8.000 euro). Svenskägde Arazi Boko (e. Varenne) klarade femteplatsen (5.000 euro). Robert Berghs Opitergium galopperade bort sig tidigt.

Segertiden blev nya löpningsrekordet 1.09,4a/1.609 meter och förstapriset var 45.000 euro. Till TV12 uttalade sig Solvallas sportchef Markus Myron och berättade att han tyckte att Up And Quick var klart bra och kändes spännande. Men det blev ingen Elitloppsinbjudning på direkten.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.