Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Uppgifter: Världsstjärnan Aubrion du Gers är död

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Världsstjärnan Aubrion du Gers dog under tisdagsmorgonen efter en olycka vid ett träningspass på tränare Jean-Michel Bazires gård.

Publicerad:

Jean-Michel Bazires stall, liksom en hel travvärld är i sorg. Världsstjärnan Aubrion du Gers, är död. Det är Paris Turf som kommer med uppgifterna, att den så majestätiske och pampige valacken, dog under ett träningspass på tisdagsmorgonen, i en olycka där även miljonären Cyrano du Pont (e. Look de Star) var inblandad. Båda hästarna avled till följderna av olyckan.

Aubrion du Gers tog 46 segrar på 73 starter, och tjänade över 2,5 miljoner euro. Hans främsta triumf i karriären sett till prispengar, är hans seger i Trotting Masters på Vincennes 2017. Han slutade så sent som i maj tvåa i Elitloppet på Solvalla. Innan andraplatsen i finalen, hade han 16 raka segrar mot yppersta eliten.
– Vi är alla förkrossade, säger en fåordig Jean-Michel Bazire till Paris Turf.

Den franska tidningen Actu, meddelar att hästarna kom mötandes på Jean-Michel Bazires träningscamp i Solesmes, och att de frontalkrockade. Skötaren till Aubrion du Gers, Julie Grenet, ska ha fått en fraktur på skenbenet. Till Actu.fr, uttrycker Jean-Michel Bazire sig något mer kring tragiska händelsen med hans topphästars, och då främst Aubrion du Gers bortgång.
– Han var en fantastisk häst, en magnifik häst. Jag har aldrig varit med om någon bättre. Han var en fantastisk mästare, han var underbar, säger Bazire.

Segermaskinen som tog världen med storm

2010 föddes J'Arrive du Gers tredje avkomma: Aubrion du Gers (e. Memphis du Rib). I mitten av juni som treåring debuterade valacken på gräsbanan Ecommoy söder om staden Le Mans. Initialt var resultaten goda på de mindre banorna.

Men det var först under femåringssäsongen som Aubrion du Gers på allvar blommade ut med en mängd segrar på Vincennes. Grupp III- och Grupp II-lopp erövrades ett efter ett på Vincennes under säsongerna 2016 och 2017. Bland annat stod han med sju raka segrar i travets tempel.

Den verkliga fullträffen kom som tidigare nämnt i finalens av Trotting Masters 9 september 2017 då han i ösregnet manglade hem segern före hästar som Bold Eagle, Ringostarr Treb, Twister Bi och Valko Jenilat. Därefter var hästen fullständigt omutlig med 19 segrar på 20 starter, inför finalen av årets elitlopp. Där slutade det hela med en andraplats, en andraplats som även gjorde att han klev förbi nationalidolen General du Lupin i insprungna prispengar under karriären. General du Lupin sprang in 2.446.174 euro och nu när Aubrion du Gers karriär alldeles för hastigt får sammanfattas, görs den det med 2.540.072 euro intjänat.

Aubrion du Gers blev nio år gammal.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.