Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Uppvisning av derbyhoppet

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Ultion Face vann enkelt i årsdebuten. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Alaska Kronos höll undan med en nos till godo på Ganga Bae. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Clockwork spurtade till seger för Ulf Eriksson. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Forever Melon vann från ledningen. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Alaska Kronos höll undan med en nos till godo på Ganga Bae. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Till ledningen på några steg. Sedan uteblev dramatiken. Ultion Face lämnade konkurrenterna långt bakom sig i årsdebuten på Solvalla.

Publicerad:

Fyra lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie föregick lördagens STL-finaler, samtliga med 300.000 kronor i förstapris. I klassen för fyraåriga hingstar och valacker gjorde Ultion Face (e. Joke Face) årets första start och visade med eftertryck att han blir att räkna med den här säsongen.

Tillsammans med tränaren och körsvennen Adrian Kolgjini avgjorde Ultion Face spetsstriden i ett nafs. Han skakade sedan av sig utvändige Digital Summit i sista sväng och defilerade hem segern på nya rekordet 1.12,7 över full väg. På köpet blev Ultion Face dessutom miljonär i sin 20:e start i karriären.

Spets och slut var segerreceptet även bland de jämnåriga stona. Men det var hårt i mål när oakstvåan Alaska Kronos (e. Trixon) höll undan i årsdebuten. Ganga Bae spurtade nämligen sylvasst från femte par utvändigt och hann sånär i kapp favoriten.

Båda hästarna klockades till 1.13,9 över 2.140 meter. Vinnaren tränas av Daniel Redén och kördes av Örjan Kihlström.

De treåriga stona varvade på 1.13,9 med Brilliant Smile längst fram. Två kurvor senare sågs många med chans, men det var Clockwork (e. Zola Boko) som hade den bästa farten. Ulf Eriksson hittade ut från andra ytter i ingången till sista sväng och med fritt fram spurtade Joakim Elfvings häst till seger på 1.14,5 över full väg.

Närmast bakom följde Martha Zon, som fick en sen lucka från vinnarhålet, och tredjeplatsen gick till favoriten Barbro Kronos. Hon var sist utvändigt varvet från mål, men svarade för en stark slutrunda ute i spåren.

I de jämnåriga hingstarna och valackernas klass stod segerstriden mellan två hästar från Jägersro. Örjan Kihlström körde Forever Melon (e. Infinitif) åt Christoffer Eriksson och hittade omgående till ledningen. 

Efter 1.17,1 första kilometern sände Adrian Kolgjini fram Billions till dödens och denne utmanade sedan hela vägen in i mål. Forever Melon höll dock undan med ett huvud till sin andra raka seger. Klockan i mål visade 1.15,7.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS