Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Uppvisning av Greenshoe

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
1.09,2 i årsdebuten. Kan någon stoppa Greenshoe i år? Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Det gick undan när Marcus Melanders hambohopp årsdebuterade på fredagen. Ja, mer än så. Segertiden skrevs till 1.09,2 när Greenshoe bollade med konkurrenterna på Meadowlands.

Publicerad:

Brian Sears satt som vanligt i sulkyn bakom treåringen och ekipaget hade länge tre konkurrenter framför sig i fredagens försök i New Jersey Sire Stakes. Men i slutkurvan styrde Sears ut i andraspår. Och då bet det riktigt bra. 

Greenshoe (e. Father Patrick) kom snabbt upp som tvåa, men undflyende ledaren, Åke Svanstedts Sheena's Boy, hade alltjämt ett klart försprång vid upploppets början. Undan för undan krympte dock avståndet och trots att Sheena's Boy noterade strålande 1.09,6 var han chanslös att svara utvändige Greenshoe. Marcus Melanders häst vann till slut med tre och en halv längd på 1.09,2!

"Då kan ingen ta honom"

Greenshoe ägs av Stall Courant som förstås har stora förväntningar på hingsten inför årets upplaga av Hambletonian. Tidigare i vår sade Anders Ström till Travronden att "ingen kan ta Greenshoe om polletten trillar ned". Det ser den onekligen ut att ha gjort. Fredagens lopp går att se här.

Svanstedt tog revansch

Det kördes ytterligare ett försök i New Jersey Sire Stakes för treåriga hingstar och valacker och i det gick både segern och tredjeplatsen till Åke Svanstedt. Hans Soul Strong (e. Father Patrick) vann för Yannick Gingras på 1.10,2 medan svensken själv satt bakom trean Galixton.

Seger för Wallins sto

I ett av stonas försök i samma löpningsserie vann Queen of Trixs (e. Trixton) som tränas av Lucas Wallin. Hon kördes till seger av Andrew McCarthy och kom i mål på 1.12 blankt. Förstaprisen i försöken uppgick till 12.500 dollar. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS