Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Uppvisning av Short in Cash

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Short in Cash glänste i regnet över Åbytravet. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Short in Cash fortsätter att övertyga i Björn Goops regi. På lördagen utklassade femåringen konkurrenterna i klass I-finalen på Åbytravet.
– Jag behövde aldrig begära något av honom, sade Goop efter segern.

Publicerad:

Short in Cash hade bakspår i lördagens final och hamnade långt efter täten till en början. Tränaren och körsvennen Björn Goop tog dock ett tidigt initiativ. Efter en repa i tredjespår övertog Short in Cash ledningen från stallkamraten Royal Navy Neo i andra sväng och sedan uteblev dramatiken.

Femåringen var överlägsen och gick undan till en bergsäker seger på upploppet. Segertiden skrevs till 1.12,8 över full väg.
– Han var jättebra. Jag var inte nöjd med honom i veckan, men efter värmningen blev jag lugnare. Det är alltid farligt att säga att man hade mycket kvar, men det kändes som att det fanns mycket krafter sparade. Jag behövde aldrig begära något av honom, sade Goop.

Short in Cash kom till Goop i november förra året och har nu vunnit fyra av sex starter i Färjestadstränarens regi.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS