Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ural spurtade till seger: ”Pulsen var hög”

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Susanne Richter och Jorma Kontio. Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Det var inte utan dramatik när Jorma Kontio körde Susanne Richters krigare till seger.

Publicerad:

Tempot var relativt högt med starke Bullyoung i ledningen. När Jorma Kontio lämnade köpositionen med Ural (e. Jaded) under slutrundan fick han Floris Baldwin framför sig. Det höll på att bli kostsamt. Ural tog något galoppsteg och höll på att straffa ut sig, men Kontio lyckades få Ural på bättre tankar omgående. Då kunde ekipaget sitta kvar i rygg på Floris Baldwin fram till upploppet. När sedan ledande Bullyoung galopperade såg Ural ut som en vinnare – fram till att Per Lennartsson närmade sig utvändigt med Hazard Boko.
Utan kämpade på hela vägen och lyckades hålla Hazard Boko bakom sig.
Segertränaren Susanne Richter följde loppet från sidan.
– Jorma sa att han blev lite oskärpt i ryggar och han fick skärpa upp honom med pisken – det är Ural det, sade Richter i vinnarcirkeln.
– Jag tänkte att han aldrig skulle hinna fram. Pulsen var hög det kan jag lova dig.
Klockan stannade på 1.12,6a/2140 meter.

Innan det hade Iina Aho och Callmesally (e. Turbo Sund) haft uppvisning i lärlingsloppet. Kusken hittade andra utvändigt från 20 meters tillägg och hästen tackade genom att spurta till en överlägsen seger på fina 1.12,8/2160 meter.
– Det kändes jättebra hela vägen. Känslan upploppet ner är svår att förklara, sade Aho.

Favoriten föll

Omgångens stora favorit Istanbul Boko kunde hitta till ledningen i långloppet trots en kort startgalopp. Det hjälpte inte. För när Micael Stjernström och Jesper Hedqvist-tränade Mcgarret (e. Weingartner) fick luckan från fjärde invändigt kunde inte ledaren svara sista biten. Istället kunde Jesper Hedqvist ta andra Axevallasegern på lika många dagar.
– Det är svårt att ta in tror jag. Jag var nog mer hajpad i går även om V75 är större, sade Hedqvist.

Johan Untersteiner avslutade V75-omgången med att hålla upp ledningen bakom Marcello Wibb (e. Raja Mirchi)) och sedan stanna där hela vägen in i mål. Stefan Perssons Man Of Steel närmade sig den sista biten efter ett lopp i rygg på vinnaren. Trea blev en tapper Zizou som gick utvändigt om vinnare tillsammans med Henna Halme.
Segertiden blev 1.12,6a/2140 meter.
– Vi har kört honom mycket i ryggar på slutet. Var läge att prova i ledningen i dag. Han stretade på hela vägen hem och det var skönt att vara först över mål, sade Untersteiner. 

Rätt V75-rad: 6–8–2–6–11–4–1
Utdelning
7 rätt: 28 880 kr
6 rätt: 257 kr
5 rätt: 30 kr

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS