Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Urlo dei Venti fråntas segern i Oslo GP

Foto: Thomas Blomqvist
Urlo dei Venti med sin kusk Enrico Bellei. Foto: Thomas Blomqvist

I onsdags framkom det att Urlo Dei Venti lämnas ett positivt A-prov för triamcinolonacetonid efter segern i Oslo Grand Prix. Nu har B-provet analyserats och även det var positivt, meddelar norska DNT.

Publicerad:

DNT tog urin- respektive blodprov efter Urlo dei Ventis seger i Oslo Grand Prix. A-provet för båda visade spår av kortisonpreparatet triamcinolonacetonid och nu konstaterar DNT att B-provet gav samma resultat.

Därmed fråntas Urlo Dei Venti segern i Oslo Grand Prix och kretsen kring hästen går miste om förstapriset på 1.500.000 norska kronor. Den italienske sexåringen tränas av Genaro Cassano och ägs av Stefano Simonelli. Segern i Oslo Grand Prix tillfaller i stället måltvåan med Evil Enok M.E. som tränas av Noralf P Braekken. Uza Josselyn flyttas upp till andraplatsen och Lutfi Kolgjinis Rajesh Face får tredjepriset.

DNT:s generalsekreterare Svein Morten Buer sa följande om dopingfallet tidigare i veckan:
– Det är ett kortisonpreparat och de mängderna som hittades i A-provet hade varit positivt även i Urlo dei Ventis hemland, alltså inte bara i Norden, då på det här preparatet finns ett gränsvärde som är likadant över hela Europa. Vi har varit på plats i Italien och kretsen kring hästen är förtvivlade, de kan inte förstå hur det hela har skett. TGN kom med uppgifter om att hästen behandlats med preparatet 11 maj, men det är ingenting kretsen kring hästen berättat för oss, när vi frågat, så de uppgifterna ställer jag mig lite frågande till.

Urlo dei Venti har startförbud tills vidare och DNT kommer att skicka ärendet till Skandinaviska dopingkommittén för vidare hantering.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.