Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ute i angeläget ärende

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Henrik Åslund gör ett sällsynt besök i travets elitserie när Eskilstuna arrangerar V75-tävlingar. I betrodda Hållihop (V75-5) ser han dessutom ut att komma i angeläget ärende.

Publicerad:

Med blott fyra hästar på träningslisten syns inte Henrik Åslunds namn alltför ofta i startlistorna när det vankas V75. Med sex segrar på de inledande åtta starterna ser däremot Hållihop (V75-5) ut att bli hårt betrodd i omgångens Klass II-försök. Inte helt fel om man får tro tränaren själv.

Hållihop kändes jättefin i sista jobbet inför detta och det finns ingenting att klaga på när det gäller honom. Vi är optimistiska och både hoppas samt tror att han ska göra ett bra lopp. Enligt mig borde han hävda sig ganska bra på V75 och är det inget konstigt med honom ska han vara med där framme och gör upp om det. Det är däremot tufft emot och det får inte häxa någonting mot de här motståndarna. Normalt brukar jag köra själv, men för hästens skull ville jag ha någon som är med i hetluften varje vecka. Carl Johan Jepson har visserligen inte kört honom tidigare, men har kört mot honom några gånger och borde ha bra koll på honom. Vi har inte diskuterat någon taktik eller så utan det överlämnar jag åt honom. Det var tal om att kanske tävla barfota fram, men med tanke på hur vädret ser ut att bli talar det mesta för att vi bara kommer lätta honom fram. Han brukar tävla med järnskor, men kommer nu få på sig ett par aluminiumskor fram istället. Jag hoppas självklart att detta ska förbättra honom litegrann och i övrigt blir det inga ändringar, säger Henrik Åslund.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS