Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Uvabeck försvarar Adrian

Foto: MIA TÖRNBERG
Adrian Kolgjini. Foto: MIA TÖRNBERG

Adrian Kolgjinis sex månader långa avstängning för att ha lämnat ett positivt prov gällande kokain i samband med tävlingar på Jägersro ska överklagas.
Staffan Uvabeck har anlitats som juridiskt ombud.

Publicerad:

I slutet av februari eller i början av mars väntas fallet kring Adrian Kolgjini tas upp i överdomstolen. Disciplinnämnden dömde Kolgjini till sex månaders avstängning tidigare i januari.
”Nämnden har tittat på hur straffskalan ser ut i övriga samhället och där ses kokain som ett av de allvarligaste drogbrotten jämfört med till exempel cannabis och vi valde att gå på en liknande linje” skrev nämnden då.

"I sak rätt, men..."

Något som det juridiska ombudet, Staffan Uvabeck, vänder sig emot.
– Det är i sak rätt att kokain bestraffas hårdare vid grova narkotikabrott, men vid vad man kallar för eget bruk så är straffsatsen den samma: 30 dagsböter, säger han.

"Vi vill att överdomstolen bemöter det"

I första hand är försvaret kritisk till att Kolgjinis förklaring – att han fått en drink spetsad enligt artikel på Sulkysport – inte tagits i beaktning.
– Vi vill att överdomstolen bemöter det påståendet, ett påstående som visar att det inte funnits någon avsikt från Kolgjini. Skulle man inte gå på den linjen så anser vi inte att det ska bli ett strängare straff än vad det hade blivit med cannabis. Det finns ett tidigare fall där en licenshavare blivit avstängd i tre månader för spår av cannabis och det borde i så fall tillämpas här också.

Fotnot: Stall Kolgjini uttalar sig för närvarande inte för Travronden.

FAKTA

Svensk Travsports överdomstol

Beslut från ansvarsnämnden, disciplinnämnden och även från våra måldomarnämnder kan överklagas till överdomstolen. Överdomstolen består av fem ledamöter och tre suppleanter. Ordföranden samt minst en ledamot ska vara juridiskt utbildade.

De beslut som fattas här kan inte överklagas, då överdomstolen är den högsta instansen inom Svensk Travsport.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.