Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V64-tävlingar flyttas från Axevalla till Örebro

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Kvällens V64-tävlingar flyttas från Axevalla till Örebro.
I grevens tid kom beskedet efter att banan utanför Skara rasat ihop under förmiddagen på grund av mildare väder.
– Normalt vill man fatta ett sådant är beslut tidigare, säger sportchef Lars Ågren.

Publicerad:

Under förmiddagen inspekterades banan och fick gott betyg men förutsättningarna förändrades. Reservplanen, som initierades redan i förra veckan, blev också inställd och tävlingarna kommer nu att köras på Örebrotravet med start 19.30 i kväll.

– När jag såg prognosen i förra veckan och förstod att banan skulle kunna påverkas kontaktade jag Åby och Jon Walter Pedersen och för att de skulle känna till situationen, säger Lars Ågren, sportchef Axevalla.

Efter en tid av minusgrader har mildare väder dragit in över stora delar av landet och påverkar därför tjälen i marken.

Flera banor tillfrågades

– Men i morse vid 09.15 var banan hur fin som helst. Tyvärr förändrades allt på två timmar och när vi insåg att vi inte skulle kunna köra tävlingarna kollade vi med Åby som hade liknande läge och därför inte kunde ta över tävlingarna. Inte heller Färjestad eller Mantorp hade möjlighet och då blev det Örebrotravet som kunde göra det med väldigt kort varsel. 

Kunde man ha fattat beslutet tidigare?

– Nej, vi tog beslutet strax före klockan tolv och därefter behövde ju Örebrotravet få tag på sina funktionärer. Det är inte bara att säga ”vi tar den”, först måste man veta att det finns personalstyrka för att genomföra tävlingsdagen och det tar lite tid.

“Många strykningar”

Tävlingsdagen börjar nu 19.30 med lopp fyra och de tre första loppen körs efter V64-spelet. 

– Vi förstår att det blir många strykningar men möjligheten ges åtminstone till att starta.

Kvalloppet ställs däremot in och för Örebrotravet har det varit snabba ryck senaste dagarna: i lördags kväll var det Närkebanan som fick ställa in sina tävlingar – då på grund av dimma.

Mer info till aktiva finns på Svensk Travsports hemsida.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.