Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75 Åby: Krossade konkurrenterna – trots vila

Foto: Skärmdump, atg.se
Målgång V75-1. Foto: Skärmdump, atg.se

Fyra månaders tävlingspaus.
Barkevious Mingo verkade ha saknat tävlandet då han fullständigt utklassade sina konkurrenter.
– Det är en jädra häst alltså, bubblade tränaren Nils Norelius i TV12:s direktsändning.

Publicerad:

Nobel Amok var storfavorit i den inledande V75-avdelningen men galopperade kort från start och gick åter över i fel gångart några hundra meter senare. Sedan även ledande Coktail Bar galopperat låg förvisso vägen öppen för comebackande Barkevious Mingo (e. From Above).

På bortre långsidan tryckte Carl Johan Jepson på gaspedalen och svaret lät inte vänta på sig. På bara några steg lämnade han sina konkurrenter och stack undan till en överlägsen seger.
– Otroligt…det är en jädra häst alltså. Han har väldigt bra lungor och hjärta och så vill han ju springa. Det här värmde i vintermörkret. Jag var lite orolig inför starten då han är som bäst när han får starta varannan vecka, sade tränaren Nils Norelius i TV12.

Segerstaplare fyllde på

Det var inga ovana vinnartyper som presenterade sig för den breda publiken. Erwin (e. Orlando Vici) – tränad av Christer S A Karlsson – vet hittills inte hur det är att förlora felfri. Motståndarna bjöd inte upp till kamp på nämnvärt vis utan Stefan Söderkvist drog musten ur konkurrenterna och fyraåringen gör bokslut med imponerande åtta segrar på tio starter.

Även Hobby de L’iton (e. Niky), född i Nederländerna, vet hur man vinner lopp. Treåringen inledde med tre raka segrar men kom från en sämre insats. Nu var han åter i rätt slag. Då Oskar J Andersson kunnat svara ut värsta motståndaren Short in Cash var mycket vunnet.
– Optimalt med värsta konkurrenten, det var där jag ville ha honom. Jag kände mig faktiskt ganska komfortabel över upploppet. Startsnabbheten han visade i dag var härlig att se och det här är en häst vi tror en hel del på inför nästa säsong.

Juan avslutade sjuan

Tyskfödde Juan (e. Love You), tränad av Christian Lindhardt, kom närmast från en imponerande V75-seger där han tvingades till grovjobb ute i spåren. Den här gången hade kuskarna respekt för honom och Peter Ingves kunde styra till ledningen efter ett halvvarv. I sin något speciella stil lunkade han undan säkert före en bra duon Hades Håleryd och Akermann som båda två avslutade piggt. 
– Det var ett problem under loppet då ena skygglappen åkte ned och han blev lite skeptisk då, men vilken duktig häst det är. Jag ville dra i ett bra tempo då han inte kan speeda någonting, sade Ingves.
 

I övrigt noterades det att…

…Peter Untersteiner väntade in konkurrenternas positionskrig för att sedan köra fram och överta ledningen tillsammans med Swish Lane som stack undan på överlägset vis.

…Sandra Eriksson valde att släppa ledningen med Desfinado. Via open stretch avgjorde ekipaget med lätthet då ledande favoriten Aurore d’Inverne galopperade som slagen.

Gomez kördes fram till ledningen efter halva distansen och kunde hålla undan knappt men säkert före störtdykande Brosa Am. 

...nyårspotten fylldes på ytterligare då omgången blev väldigt favoritbetonad. Knappt 7,3 miljoner flyttas till Winter Burst-finalen som nu har cirka 30 miljoner i potten.

 

Kvällens vinnare på Åbytravet

 

Lopp 1: Pacific Face (e. Igor November) – Emelie Knutsson (Giuseppe Lubrano)
Lopp 2: Livi Joy (e. Sand Vic) – Peter Arnqvist
Lopp 3: Barkevious Mingo (e. From Above) – Carl Johan Jepson (Nils L Norelius)
Lopp 4: Hobby de L’iton (e. Niky) – Oskar J Andersson (Jörgen Westholm)
Lopp 5: Erwin (e. Orlando Vici) – Stefan Söderkvist (Christer S A Karlsson)
Lopp 6: Desefinado (e. Micro Mesh) – Sandra Eriksson (Björn Goop)
Lopp 7: Swish Lane (e. Ready Cash) – Peter Untersteiner
Lopp 8: Gomez (e. Ready Cash) – Christoffer Eriksson (Dan Widegren)
Lopp 9: Juan (e. Love You) – Peter Ingves (Christian Lindhardt)
Lopp 10: Pastor Stephen (e. Pastor Stephen) – Kaj Widell (Björn Goop)

FAKTA

V75-raden Åby 28/12

Avd 1: Barkevious Mingo – Carl Johan Jepson (16 %)
Avd 2: Hobby de L’iton – Oskar J Andersson (14 %)
Avd 3: Erwin – Stefan Söderkvist (51 %)
Avd 4: Desefinado – Sandra Eriksson (17 %)
Avd 5: Swiss Lane – Peter Untersteiner (63 %)
Avd 6: Gomez – Christoffer Eriksson (33 %)
Avd 7: Juan – Peter Ingves (27 %)

7 rätt: 1.085 kr
6 rätt: 25 kr
5 rätt: jackpot

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS