Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75-dubbel för Elias: ”Han var fruktansvärt bra”

Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD
Marc Elias vann guldförsöket från dödens med Gareth Boko. Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD

Efter en lite tyngre period åkte armen upp i luften när Marc Elias skar mållinjen som etta i gulddivisionen bakom Gareth Boko och samtidigt ordnade en V75-dubbel.

Publicerad:

Trots positionen utvändigt om ledande favoriten Stepping Spaceboy var vinnaren från Svensk Uppfödningslöpning som tvååring, Gareth Boko (e. Make It Happen), bara bäst till slut. Det var imponerande att han även kunde hålla ifrån sig en smygkörd Olle Rols.
– Det här trodde vi aldrig på förhand, utan siktade på att tjäna fina pengar. Jag hade dessutom tänkt ge Gareth Boko en snäll resa, men det fanns ingen annan möjlighet än att ta dödens med tanke på hur loppet blev kört. Hästen gjorde det fruktansvärt bra och krigade verkligen efter det att jag ryckt norsken. Det var verkligen roligt att se hans tävlingsinstinkt, sade Marc Elias.

Den sistnämnde segrade även i klass II-försöket (V75-2). Här körde Marc Elias tidigt till ledningen med favoriten Il Duce Boko (e. Muscle Hill). Efter 1.16,7 första varvet var det ingen som kunde utmana till slut.
– Det löste sig på bästa sätt och han gick undan på lätta ben, konstaterade Elias.

Johan Lejon-tränade Sunday Sonata (e. Text Me) har börjat året på bästa sätt. Eller vad ska man annars säga om två raka V75-segrar redan under det här året?
– Det är helt oväntat med tanke på hur korkat hästen kan bete sig hemma, kommenterade Johan Lejon.
Carl Johan Jepson fick en bra resa i fjärde par utvändigt i Diamantsto-försöket (V75-1) och kunde sitta still där fram till utgången av sista kurvan.
– Hon var fantastiskt fin. Hästen kopplade tidigt segergreppet och höll sedan farten på ett bra sätt, sade Jepson, som kom i mål på 1.14,9/2160 meter.

Thomas Uhrberg slog till med 35-oddsaren Quiz Töll (e. Quite Easy U.S.) i Diamantstoet (V75-4). Från femte par utvändigt räckte det enda hem efter att det gått 1.12,0 första varvet framme i täten.
– Det känns alltid lite extra att få vinna med egentränat. Speciellt som vi i det här fallet laborerat en hel del med skoningen, vilket nu föll väl ut, kommenterade Uhrberg.

Johan Untersteiner såg till att silverförsöket (V75-5) blev ett rent taktiklopp efter att ha kört 1.14,9 första varvet i spets över kort distans med egentränade Niky Flax. Över upploppet lämnade ekipaget bara de andra.
– Jag fick i uppdrag av ägarna att hitta en Love You-hinst för högst 100.000 kronor. Det tog lite tid innan jag fick tag i Niky Flax, men sedan har det varit en fantastisk resa, sade Untersteiner.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS