Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75-dubbel för Lövgren: ”Det är inte lätt”

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Joakim Lövgren (arkivbild). Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Hemmatränaren fick fira dubbla segrar och en andraplats.

Publicerad:

Det var duon Sevilla (e. Ready Cash) och Staro Leonardo (e. Make It Happen) som grejade jubel i Stall Lövgren. Den förstnämnde hamnade i andra utvändigt tillsammans med tränaren och när tempot var lågt varvet från mål drog Lövgren i högertömmen och kunde köra fram hela vägen till ledningen inför slutrundan. Efter att ha skaffat sig ett par längder i slutsvängen kunde Sevilla hålla undan till seger på 1.16,4/3160 meter.
Sedan var det dags igen i klass I-försöket. Där körde sig Lövgren tidigt till ledningen med Staro Leonardo för att sedan släppa till Harran Boko. När luckan kom på upploppet bet det bra och Staro Leonardo kunde fånga in ledaren innan linjen och vinna på 1.14,0a/2140 meter.
– Att vinna två lopp på V75 är inte lätt. Man måste ha både marginaler och form. Jag tycker också att Juan gjorde ett jättefint lopp trots att det inte var hans förutsättningar i dag. Han föll med flaggan i topp. , sade Lövgren efter segrarna. 

Juan fick nöja sig med en andraplats bakom Helena Burman-tränade Dolan Spring (e. Muscle Hill) som höll upp ledningen och stannade där hela vägen i bronsförsöket. Stefan Söderkvist satt i sulkyn när sjuåringen vann på 1.14,8/2140 meter.
– Det är en jättefin häst som alltid levererar. Helena gör ett jättejobb som håller honom i ordning med så hög segerprocent som han har, sade segerkusken.

Exact från ledningen

I slutsvängen såg Olle Rols stark ut utvändigt om ledande Västerbo Exact (e. Racer Bourbon). Men när upploppet kom, och Thomas Uhrberg hade ryckt tussarna på den sistnämnde, svarade ledaren och skaffade sig ett nytt grepp som han höll hela vägen in i mål.
– När jag plockade tussarna så fick han en växel till, sedan höll han den där längden bra hela vägen tycker jag. Han är fantastiskt bra, sade Uhrberg efter segern.
Roger Persson tränar vinnaren och segertiden blev 1.13,4a/2140 meter.

Hittade ut

Innerspåret såg ut att kunna bli en fälla för favoriten Ofelia O.E. (e. Love You) och tränaren Peter Untersteiner, men när Veiled galopperade utvändigt var det problemet ur världen. Då kunde Ofelia O.E avgöra via tredjespår under slutrundan och vinna närmast före stallkamraten Darling Harbour. Klockan stannade på 1.14,7a/2140 meter.
– Det är små grejer som avgör. I dag hade vi flyt och kom ut. Hon har bra kapacitet för sin klass och hon utvecklas hela tiden, sade Untersteiner efter segern.
René Jonassens Cody gjorde jobbet själv utvändigt om favoriten Callipygian och vann säkert i klass II-försöket. Segertiden blev 1.13,4a/1640.

Rätt V75-rad: 2–8–7–1–7–5–5
Utdelning
7 rätt: 9 496 kr
6 rätt: 151 kr
5 rätt: 23 kr

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS