Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75-härdade Hawk Cliff höll i strulig V86-omgång

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

V86-omgången med superjackpot bjöd på dramatik. En favorit som däremot höll då det blåste – var Hawk Cliff.
– Han var bara bäst, kommenterade Örjan Kihlström efteråt.

Publicerad:

Det mesta som kunde hända, kom att hända vid V86-tävlingarna på Bergsåker och Solvalla under gårdagen. Solvalla hade problem med banan som fick till följd att startbilen strejkade, vilket ledde till smärre startkaos med omstarter och linjestarter. En favorit som höll måttet var Timo Nurmos Hawk Cliff. Efter fem månaders tävlingsfrånvaro gjorde hästen comeback i slutet av november. Med lopp i kroppen visade han sig bara bäst för körande Örjan Kihlström.
– Han är rätt stark, tuff och gör vad han kan varje gång. I dag var han bara bäst och det blev säkert trots att han fick göra allt jobb själv under vägen, sade Kihlström i vinnarcirkeln.

Hawk Cliff har varit en följetong på V75 senaste året och det är väl ingen vild gissning att det lär bli rikstoton även framöver med sina närmare 1,4 miljoner kronor intjänade.
– Han har nog en intressant tid framöver om han bara håller den här formen, fortsatte Örjan Kihlström.

Två spetsvinnare blev det på V86. Juhani Partanens Pastorns Lady var bara bäst i V86-4, ett lopp som besvärades av lång väntan innan start och linjestart på grund av nämnda felet med Solvallas startbil. I V86-1 såg Art Kjarvald slagen ut mitt på upploppet av Myr Faksen, men när den senare galopperade blev segern till slut säker för Stig Jarle Röstes stjärna, som höll undan före en klart positiv Mino.
– Det är klart att det var tacksamt för oss att Myr Faksen galopperade när han hade kopplat grepp. Jag var orolig under vägen att det gick för fort, sade körande Oskar Kylin-Blom.

I V86-3, tillika finalen av Norrlands Elitserie för tvååringar, blev det dött lopp, ett omdiskuterat beslut som Travronden rapporterade om tidigare under morgonen. Pär Ländins Axel Ruda (e. Formula One) och Petri Salmelas Hector Sisu (e. Zola Boko) visade att dubbel glädje är större glädje.
– Det kändes som att vi åkte dit, men sedan trodde Ulf Eriksson att jag hade vunnit så då blev jag lite osäker, berättade Magnus A Djuse som körde Axel Ruda.
Segern var värd 112.500 kronor och tiden stannade på 1.15,7a/2.140 meter.

I övrigt...
...ville inte broder Mats E Djuse vara sämre än Magnus. Mats E Djuse vann tillsammans med Krister Jakobssons I'll Fixit i V86-5 efter stark avslutning i ett lopp där favoriten Van Gogh Z.S. svek från ledningen.
...tog Ida Riesterer hem V86-6, ett lärlingslopp. Tillsammans med arbetsgivare Jörgen Westholms Rocky Tilly värderade hon loppet klockrent en bit bak i andraspår. Segern blev väldigt enkel till slut.
...tog Håkan Skoglund-tränade Heading Reference första segern sedan september 2018. Daniel Wäjersten var det som styrde Stefan Melander-uppfödde femåringen till triumf.
...går det att konstatera att lång resa inte bekom Silvester det minsta. Resan från Åbo påbörjades under tisdagen och väntan till det sista loppet under onsdagen var relativt lång. Men då det blev seger spelade det ingen som helst roll för tränare Jari Lindeman. Jorma Kontio styrde till seger.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS