Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75-vinnare är död

Foto: HANOLD/ALN
Remember My Name . Foto: HANOLD/ALN
Remember My Name med sin tränare Håkan K Persson. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Remember My Name med sin tränare Håkan K Persson. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

V75-vinnaren och miljonären Remember My Name är död. Efter ett flertal skadeproblem har nioåringen lämnat jordelivet.

Publicerad:

"Ibland finns det ingen annan utväg hur gärna man än önskar att det fanns något man kunde göra. Tyvärr var skadorna för många", skriver Håkan K Persson-stallet på sin Facebooksida.

Det blev totalt 49 starter för hingsten Remember My Name som var i träning hos Petter Lundberg och Per-Gunnar Johansson innan han kom till Halmstadtränaren Håkan K Persson i början av 2014. Rotation-sonen levererade direkt på tävlingsbanan i sin nya regi och under det första året tog han inte mindre än sex segrar och var placerad bland de tre främsta på 16 försök. Även 2015 blev ett bra år för Remember My Name, men under höstkanten kom skadorna och i onsdags kom beskedet att stallet tvingats avliva hästen.

På stallets Facebooksida skriver man:
"Det har varit en tung dag i dag för oss alla i stallet. I dag har Remember My Name fått vandra vidare till de evigt gröna ängarna."
"Behöver nog inte gå in djupare på vad denna häst har betytt för Håkan personligen och för hans verksamhet."

Under karriärens 49 starter sprang Remember My Name totalt in 1.011.300 kronor på 49 starter (13-11-7). Rekordet 1.10,5ak sprang hästen som tvåa i silverdivisionen i Halmstad sommaren 2015. Nioåringen vann ett lopp i V75 och det var i klassen i slutet av maj 2014.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS