Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75-vinst till travskola

Foto: Mikael Wikner/TR BILD
Umåkers travbanechef Robert Karlsson är nöjd med lördagens V75-fullträff. Foto: Mikael Wikner/TR BILD

De unga på Umåkers travskola behöver inte sälja så många kakor i jul. Tipsexperten Mattias Spante ordnade som genom ett trollslag 156.000 kronor på V75 till bland annat stallrenovering.
– Spante har lokal förankring och är ju en mycket påläst man som levererade helt enligt önskemål, säger travchefen på Umåker Robert Karlsson.

Publicerad:

I Umeå finns en av landets många livaktiga travskolor som håller öppet nästan alla veckans dagar med kurser för hästbitna i åldrarna fyra år och uppåt. Stallet man huserar i på Umåker börjar vara några år. På lördagen kom välkommet guld till hästarnas boning i form av en större vinst på V75. När travtränaren Svante Båth föreläste på Umåker för några veckor sedan efterskänkte han sitt arvode på 5.000 kronor och föreslog ett V75-system, där hela den eventuella vinsten skulle tillfalla travskolan. Eventuell vinst blev en realitet på lördagkvällen. Det blev inga miljoner för sju rätt - men väl 156.000 kronor till Travskolan, ”Stall 10B”.
– Finfina slantar till travskolan och en höjdare för våra ungdomar! Så jag får som banans representant tacka både Svante Båth och systemkonstruktören Mattias Spante, säger travbanechefen Robert Karlsson.

Mattias Spante, 29, bor i Sala och jobbar med travtips på heltid sedan flera år. Han livnär sig även som travreferent på några av landets travbanor och är fast tipsexpert på Solvalla.
– Svante Båth föreslog att kommunikatören Håkan Persson här på Umåker skulle tippa. Men när han inte hade tid gick frågan till Mattias Spante, eftersom han är en duktig tippare med lokal anknytning, född och uppvuxen i Lycksele i Västerbottens län, säger Robert Karlsson.

Spante tog Svante-pengarna kan man säga och gjorde ett V75-system för 5000 kronor. Spiken satt på Gun Palema i den fjärde avdelningen.
– Vi har ju behov av att göra saker med stallet, exakt vad vi gör är inte bestämt. 156.000 är en bra slant. Det är hur kul som helst för ungdomarna naturligtvis, säger Robert Karlsson.

Tipparhjälten Mattias Spante kommenterar den egna insatsen på twitter:
” Kan du göra ett system till vår travskola?” frågade Robert Karlsson. Jamenvisst svarade jag och så här på lördagskvällen så känns det jäkligt skoj att kunna konstatera att det blev full pott”, skriver Lyckselesonen.

MIKAEL WIKNER/KANAL 75

 

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS