Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V86-dubbel till Lövgren – men Untersteiner i topp

Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD
Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD

Den rafflande ställningen i kuskligan på Jägersro är oförändad efter onsdagens V86-tävlingar.

Publicerad:

På Jägersro pågår en intensiv batalj i kuskligan mellan Joakim Lövgren och Johan Untersteiner. Duon ligger långt före trean Conrad Lugauer med bara två tävlingsdagar kvar. Efter onsdagen leder Johan Untersteiner med en pinne – men denna onsdag var det Joakim Lövgren det gick bäst för. Två segrar blev det inom V86-spelet. I ett stayerlopp visade sig Juan sig bara bäst när Joakim Lövgren satte in slutstöten med halvvarvet från mål.
– Han är säker. Han hade koll kändes det som. Han får starta på i vinter, det är hans årstid, berättade Joakim Lövgren efteråt.

Andra segern kom tillsammans med V75-härdade Sevilla. Hästen som kanske framför allt gjort sig känd för att duga långt i lopp över längre distanser spurtade ner sina konkurrenter även i onsdagens kortlopp.
– Han gör det bra varje gång. Det var lite kris strax efter start när en konkurrent framför galopperade och jag fick byta spår. I det läget rullade han över i passgång och i det läget trodde jag att det var över. Men han klarade det av det och han gjorde det riktigt bra efter det. Han har gått långa lopp och tyckte det var kul med kortlopp, sade Joakim Lövgren.

Både Juan och Sevilla tjänade 70.000 kronor på sina insatser.

Inför tävlingsdagen hade Johan Untersteiner en seger till godo på Joakim Lövgren. Och i och med Johan Untersteiners två segrar under tävlingsdagen, är ställningen oförändrad. Inom V86-spelet vann han tillsammans med sin far Peter Untersteiners Mellby Guard efter ledning från start till mål. Utanför V86 vann han med Jerry Riordans Jimpeto Joy, en häst som är uppfödd i Slovenien. Han vann bland annat Derbyt i Slovenien, innan han kom in i Jerry Riordans regi under oktober månad. 15 starter i livet har gett sju segrar och nästan 220.000 kronor insprunget.

Dansktränat treårigt sto bara bäst

Steen Juul ser ut att ha ett sto för de lite större loppen nästa år i Waiting Hill Hall. Trots att stoet efter Muscle Hill och undan V75-härdade Captivating Ås fick göra en del själv under vägen, blev det till slut en mycket säker seger. Fyra längder skrevs segermarginalen till, 1.14,4/2.140 meter i regnrusket talar nästan än mer om hur stark prestationen var.
– Hon har gjort det väldigt bra och nu får hon vila fram till mars, sade Steen Juul om hästen som tog sin femte seger.

Tyskfödd segermaskin svarade på tussarna

På Solvalla var det kanske tyskfödde Payet D.E. som imponerade mest under V86. Kim Eriksson attackerade med Sybille Tinters fyraåring på sista bortre långsidan, men det såg en aning trögt ut in mot sista sväng. Då valde Kim Eriksson att rycka tussarna ur Main Wise As-sonens öron – och då fick han rejält svar. Han höll säker marginal ner till Sigel Garline som svarade för stark långspurt. Segern var Payet D.E:s tionde i karriären på 23 starter.

I övrigt...
...var det spets och slut för Svante Båth-tränade Captain My Captain. Därmed tog avkomman till stoet Flea Southwind (18 segrar och 2.686.096 kronor intjänat) sin andra raka seger och totalt sjunde i karriären.
...tog Carlos Messi och William Eriksson hem lopp nio, trots att man fick spendera största delen av loppet utvändigt om ledaren. Triumfen var värd 40.000 kronor.
...skrällde det till ordentligt i det avslutande loppet för dagen då Mats E Djuse segrade tillsammans med Krister Jakobssons Jeppas Qurt. Det var Mats E Djuses och Jeppas Qurts andra raka seger ihop. Det var The Best Madrik-sonens största triumf så här långt i livet.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS