Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Vågar inte sia kring det"

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Propulsion och Daniel Redén. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Propulsion har inte synts till på tävlingsbanan sedan segern i Trotting Masters. Prix d'Amérique närmar sig med stormsteg – och frågan är om det blir ett fjärde raka framträdande för hans del?

Publicerad:

Propulsion har startat i Prix d'Amérique vid tre tillfällen tidigare med en tredjeplats som bästa resultat. Om en och en halv månad avgörs 2020 års upplaga, men än så länge är det oklart om Daniel Redéns 30-faldiga miljonär kommer att finnas med i storloppet på Vincennes.
– Det känns bra för hans del. Vi tränar på så gott det går, men vi har haft ett helvete med banan hemma. Det har varit en sorglig vinter och vi har haft problem med underlaget men även haft lite sjuka hästar någon månad, säger Daniel Redén.

Senaste gången Propulsion startade var när han vann Trotting Masters-finalen på just Vincennes. Det var i början på september.
– Många av mina hästar har fått vila och ta igen sig. De har tävlat på bra en längre tid och därför bestämde jag mig för att ge hästarna en liten viloperiod. För "Proppens" del har han tränat på så gott det går, men det är väldigt osäkert om det blir Prix d'Amérique eller inte. Vi får se. Jag vågar inte sia något kring det. Loppet närmar sig med stormsteg och vädret talar inte för oss.

Har du börjat tänka på när han kan komma till start här hemma i Sverige?
– Nej, så långt har jag inte kommit. Blir det så att det inte blir någon start i Paris den här vintern så är det så. Det är Elitloppet som är huvudmålet för hans del. Det är det loppet jag kommer gå all in för.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS