Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Väldigt hårt i mål – men Goop vann storlopp

Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD
Björn Goop vann treåringskriteriet på Vincennes. Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD

Det var stenhårt i mål, men Björn Goop var först i mål i grupp I-löpningen Criterium des 3 Ans på Vincennes med hela 90.000 euro i förstapris.

Publicerad:

Björn Goop segrade senast med Gunilla d'Atout (e. Ready Cash) i grupp II-löpningen Prix Annick Dreux den 23 november. Nu fick han nytt förtroende bakom det Sébastien Guarato-tränade treårsstoet i storloppet Criterium des 3 Ans. Björn hittade tidigt andra par utvändigt, men fick sedan gå ut först i tredjespår i slutforceringen. Första 1700 meterna avverkades efter 1.13,6 och Goop såg väldigt belåten ut i början av upploppet. Det värsta hotet på förhand, Philippe Allaire-tränade Gotland (e. Ready Cash), var då slagen men i rygg hade Goop ett allvarligt hot i Franck Nivards Gu d'Heripre (e. Coktail Jet). När mållinjen passerades var det absolut stenhårt, men målfotot visade att  Gunilla d'Atout hade nosen först. Det handlade om sjätte raka segern och den sjunde på tio starter. Dessutom den klart största hittills. Segertiden i dag skrevs till 1.13,4/2700 meter.

För Björn Goop var det här andra raka fullträffen i Criterium des 3 Ans. Förra året segrade han med Sébastien Guaratos Face Time Bourbon. Hästen som närmast startar den 22 december i Criterium Continental och just nu är favorit till att vinna Prix d'Amérique.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS