Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Väldigt tacksam att köra"

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Chapter N.Deo vid en tidigare seger i karriären. Foto: Maria Holmén/TR Bild

I en tät slutstrid satte Chapter N.Deo nosen först tillsammans med Kim Eriksson. Daniel Redéns sto noterades för andra raka segern.

Publicerad:

Daniel Redén-tränade Chapter N.Deo (e. Chapter Seven) ordnade andra raka segern när hon vann för Kim Eriksson i Örebro. Blott fem ston gjorde upp över medeldistans och Chapter N.Deo gled med som trea i fältet genom större delen av loppet.

Ulf Ohlsson och Lady Zappa fick bestämma i egen takt i ledningen och första varvet gick efter, för klassen långsamma, 1.18,9. Under slutrundan gick det däremot snabbare och det var just Lady Zappa och Chapter N.Deo som gjorde upp – den senare var huvudet högre och avgick med segern på 1.15,0a/2100 meter.
– En väldigt tacksam häst att köra. Hon är jättemysig och gör verkligen allting för att vara så duktig som möjligt på sitt jobb. Det var inte optimalt att det gick så sakta som det gjorde, men jag hade så mycket att köra med hela tiden så det kändes ändå bra, sade Kim Eriksson.

Björn Röcklinger har en intressant treårig valack i Don't Be Weak (e. Zolo Boko) som är obesegrad efter två starter. Denna gång styrde Rikard N Skoglund till ledningen per omgående och från den positionen gav han inte konkurrenterna någon chans. Don't Be Weak kom i mål på 1.16,5a/2100 meter och har på sina två framträdanden på tävlingsbanan sprungit in 110.000 kronor.
– Den här hästen gillar jag skarpt. Han har börjat väldigt bra även om han inte fattat riktigt vad det går ut på än, men han är väldigt fin, sade Rikard N Skoglund.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.