Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vann efter mäktig avslutning: "Han är fantastiskt bra"

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Det var långt fram för Örjan Kihlström och Aetos Kronos – men det gick ändå. På nytt världsrekord.

Publicerad:

Det såg upplagt ut för en ny Svante Båth-triumf med Bythebook och Erik Adielsson i ledningen och Global Adventure och Ulf Ohlsson lugnt i dödens.
Samtidigt satt Örjan Kihlström och Aetos Kronos (e. Bold Eagle) i fjärde utvändigt med en bra bit fram till ledaren. Kihlström drog i högertömmen på den bortre långsidan och attackerade via fjärdespår innan han kom fram snett utvändigt ledande Bythebook i slutsvängen.
Sedan blev det en duell hela vägen in i mål. Med en huvuds marginal kunde Jerry Riordans Aetos Kronos avgöra den sista biten.
– Han är fantastiskt bra. Det visade han till exempel under elitloppshelgen. En riktigt , riktigt bra häst, sade Örjan Kihlström i vinnarcirkeln. 
– Han har allt – precis som kusken, sade Jerry Riordan.
Aetos Kronos skötare heter Heli Tarrimaa.

"Det var jag som bestämde det"

När Örjan Kihlström drog i högertömmen på slutvarvet gick Adrian Kolgjini ut framför med Ubiquarian Face.
– Vi fick ändå en vettig resa, men det var en bra häst som fick bestämma lite i ledningen. Vi fick lägga en tuff speed på sista bortre. Det var jag som bestämde det, för jag ville försöka få kontakt med ledaren, sade Kihlström.
Förstapriset i E3-finalen var 1 000 000 kronor. Segertiden blev fantastiska 1.11,8a/2140 meter – en förbättring av det egna världsrekordet med en tiondel. Andrapriset gick alltså till Svante Båths Bythebook samtidigt som stallkamraten Global Adventure galopperade vid ingången av slutsvängen. Istället var det Björn Goops Zola Key som spurtade in som trea.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.