Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Väntar ny seger för Alorac Mathbell?

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Alorac Mathbell startar i V64-6 på Mantorptravet ikväll. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

V64 avgörs ikväll på Mantorptravet och i den sista avdelningen plockar Sami Saarela ut Alorac Mathbell till start. En fyraåring som vunnit tre av fem starter för Eskilstuna-tränaren. Ska det bli ny seger ikväll?

Publicerad:

Alorac Mathbell har förlorat två gånger sedan Sami Saarela började starta hästen. I första starten för honom slutade Alorac Mathbell tvåa, men näst senast blev det galopp.

– Hästen var inte på humör den dagen på Solvalla och kan vara grinig emellanåt. När han är på bra humör brukar han sköta sig, säger Sami Saarela.

Så var fallet i senaste starten då det blev överlägsen seger på Romme.

– Då var han tillbaka på den gamla vanliga stigen igen och vann lätt. Det här är en stark häst som går ända in i mål och vi har inte behövt rycka några tussar ännu så det finns lite växlar kvar.

Däremot ligger Sami Saarela lite lågt inför kvällens start.

– Dels har vi dåligt läge och dels så är kvällens lopp det hårdaste han har varit med i. Han måste dock få lite tuffhet i sig och det är väl platschans. Jag hoppas han kan få en vettig resa och gå bra till slut. Jag har planerat att hästen ska tävla utan framskor som tidigare, men om det är jätteskitig bana kan det blir skor runt om, säger Sami Saarela.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS