Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Var en perfekt comeback"

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Mattias Djuse. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Han har matchats mot stentuffa gäng flera gånger om den senaste tiden. Efter två månaders uppehåll var Electrical Storm tillbaka mot beskedligare motstånd – och han var segermogen direkt.

Publicerad:

Från dubbla tillägg gjorde Mattias Djuses Electrical Storm (e. Make It Happen) minicomeback. Den femårige valacken har inte synts till på tävlingsbanan sedan i mitten av maj, men visade ingen som helst ringrost.

Mattias Djuse hittade andra utvändigt trots 40 meters tillägg och Electrical Storm tackade genom att avgöra enkelt till slut. Han noterades därmed för karriärens åttonde seger i den 33:e starten.
– Han har fått träna på under sommaren och har fått ladda batterierna. Han gjorde det jättebra under vintern, men det kändes som att han tappade lite form och behövde någon månad för att ladda om, sade Mattias Djuse.

Djuse bidade sin tid i andra utvändigt lagom till upploppet nalkades och Electrical Storm vann på segertiden 1.13,8/2180 meter.
– Det var en jättefin insats. Vi fick ett perfekt lopp med rygg på den hästen jag ville ha rygg på. Han avgjorde på bra sätt med krafter kvar i mål. Det var en perfekt comeback, sade Mattias Djuse.

Lukas Svedin fick chansen bakom Börje Brandel-tränade Rally Carin (e. Juliano Star) och från springspår bar det iväg direkt till ledningen. Väl där fick det åttaåriga stoet bestämma i beskedligt tempo och karriärens fjärde seger var ett faktum. Rally Carin kom i mål på 1.16,0/2140 meter med god marginal ned till konkurrenterna.
– Förhoppningen var att nå ledningen och så blev det. Det blev perfekt för oss hela vägen och hon kändes riktigt bra. Det kom aldrig upp någon på utsidan så vi joggade i lugnt tempo första varvet och sedan gasade vi på under sista rundan, sade Lukas Svedin.

För Börje Brandel var detta sjätte tränarsegern för året.
– Jag tycker att hon flera gånger haft lite oflyt. Hon var värd den här segern. Det såg onödigt bra ut under vägen kan man nästan säga.

Krister Jakobsson-tränade Tritons Ariel (e. Triton Sund) kom igång med tävlandet först som femåring, men stoet visar upp fint kunnande och står nu noterad för två raka segrar. Tritons Ariel, som var ute i sitt fjärde lopp i karriären, kördes till ledningen efter ett drygt halvvarv och hade sedan inga problem att hålla undan för konkurrenterna. Mållinjen passerades på 1.15,9/1640 meter.

I segersulkyn satt Ulf Ohlsson som körde hästen för första gången.
– Jag pratade lite med Krister inför loppet för att få en uppfattning om hästen. Jag såg att hon var efter Triton Sund och de brukar vara mer starka än snabba och jag valde att köra därefter, sade han.

Segern togs närmast före Tintin R.L. och Imilie Boko.
– Vi backade ned en bit, men det gick sakta och jag ville inte att tilläggshästarna skulle komma ikapp för enkelt. Därför valde jag att köra mot ledningen. Det blev lite rulligt bitvis in på upploppet, men vi hade en bit ned till de övriga och det var aldrig någon fara, sade Ulf Ohlsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS