Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Var lekstuga helt enkelt"

PARIS/SUNDSVALL. Han gjorde det igen - Bold Eagle följde under söndagseftermiddagen upp sin Prix d'Amérique-seger genom att även spurta hem Prix de France på 1.10,9a/2.100 meter.

Publicerad:
Foto: MATTIAS HOLMGREN
Bold Eagle tog andra raka segern i Prix de France. Foto: MATTIAS HOLMGREN

Franck Nivard fick en resa i mestadels tredje par utvändigt bakom Bold Eagle (e. Ready Cash). Den slutlige ledaren var Un Mec d'Heripre (e. Orlando Vici), som övertog från Björn Goop med Timoko (e. Imoko). Första 600 öppnades efter 1.10,1 och Franck Nivard tvingades ut först i tredjespår och dra tåget. Men hästens fantastiska acceleration genom slutsvängen placerade honom på ett litet kick utvändigt om Un Mec d'Heripre  och över upploppet var Bold Eagle som vanligt i en klass för sig.
– Han var ännu bättre än vad han var i Prix d'Amérique. Hästen var lite lugnare den här gången och vann på ett betydligt enklare sätt. Det var lekstuga helt enkelt och en promenad i parken för honom, säger kusken Franck Nivard.
Thomas Bernereau, delägare, Bold Eagle säger:
– Det var en väldigt, väldigt fin insats. Jag vill också berömma Franck Nivard som körde ett mycket bra lopp och inte tog några som helst risker. Guarato sade innan att hästen känts väldigt taggad i jobben efter Prix d'Amérique och han var som sagt väldigt fin. Nu är planen att han ska starta i Prix de Paris, Prix Kerjacques och sedan i Elitloppet, säger Thomas Bernereau.

Daniel Redéns hästar då? Jo, bäst gick det för Call Me Keeper (e. Pine Chip), som slutade fyra (32.000 euro) efter en resa i fjärde par invändigt. Sexa i mål (8.000 euro) blev Örjan Kihlström med Propulsion (e. Muscle Hill), som aldrig fick riktigt fritt efter en löpning i femte par utvändigt. Sjua (4.000 euro) blev Anna Mix, som var den som avslutade starkast vid sidan av Bold Eagle, efter att ha följt med i tredjespår och sedan attackerat långt ut i vida spår. Lionel (e. Look de Star, fjärde ytter) galopperade långt ut i banan inne på upploppet och diskades, men var i det läget långt efter. Wild Honey tvingades gå en bit i dödens och tröttnade över upploppet.

Segertiden 1.10,9a var två tiondelar sämre än Bold Eagles notering från segern i samma lopp förra året. Världrekordet över 2.100 meter med autostart på längre banor än 1.600 meter har Kool du Caux (e. Bijou du Bignon) från Prix de France 2007 med just Franck Nivard i sulkyn. Förstapriset var 180.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS