Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Var med i startlistorna - till både lördag och söndag

Foto: Christer Norin/ALN
Franskfödde Toronto Love tränas av Eskilstuna-amatören Patrik Jacobsson. Foto: Christer Norin/ALN

Tioårige Toronto Love såg ut att få en svettig helg – hästen fanns med i startlistorna till både Örebros stayerlopp på lördag och i Vermos motsvarighet på söndag. Men nu har hästen strykts från V75 på Örebro av Svensk Travsport.
– Det var ett handhavandefel från vår sida, säger ST:s sportchef Petter Johansson.

Publicerad:

Startlistorna till V75 på Örebro hann knappt komma ut innan Toronto Love ströks från stayerloppet (V75-7). På söndag ska nämligen fuxen gå ut i Vermos stayerlopp under banans storloppsdag med Finlandia-Ajo.

Finska förbundet hade anmälningsstopp till Vermo klockan 09 på måndagen medan ST hade anmälningsstopp klockan 12 till Örebros tävlingar. Toronto Love var anmäld till båda banorna, men borde förstås bara kommit med på Vermo.
– När en häst startanmäls till utlandet lägger vi upp en så kallad halvrad på hästen och det är något som sköts manuellt. Den här gång blev Vermos listor klara precis i skarven för när våra blev klara. Det är tyvärr så att vi jobbar i olika datasystem i hela världen. När hästarna tävlar internationellt så måste vi efter information från tränaren kontrollera vart hästen är anmäld och sedan lägga in starten i vårt sportsystem och i det här fallet så blev ett handhavandefel från vår sida, säger Petter Johansson.
– Nu tog hästen ingen plats för någon annan i loppet på Örebro, vilket är tacksamt, men givetvis försöker vi säkerhetsställa att detta inte sker igen.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS