Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Världsrekord av Atlanta

Six Pack eller Atlanta? Lördagens final i Graduate Series bjöd på ett rafflande upplopp. Till slut satte Atlanta nosen först och vann på 1.07,9 – den snabbaste tiden någonsin av ett sto!

Publicerad:

Åke Svanstedt körde Six Pack till spets halvvägs från mål och vid upploppets början var ekipaget fortsatt i ledning. 

Det hade gått fort på Meadowlands – 1.08 blankt de tre första fjärdedelarna – men Six Pack var gott gåendes när Yannick Gingras gav favoriten Atlanta (e. Chapter Seven) marschorder från andra par utvändigt.
– Jag kan inte säga att jag inte var orolig då. Hans häst gick ifrån och jag vet att den också är fantastisk, men den här märren är overklig. Hon tuggade bara på, sade Gingras som på nytt fick chansen bakom Ron Burkes sto.

Six Pack stretade emot storstilat, men kort före tog sig Atlanta i kapp och förbi med en hals. Klockan i mål visade 1.07,9. Historiens snabbaste tid på Meadowlands och en tiondel fortare än stallkamraten Hannelore Hanovers världsrekord för ston från 2017.

Atlanta är uppfödd av svenske Stefan Balaszi och ägs av Crawford Farms, Bradley Grant och Howard Taylor. Dessa kunde räkna hem ett förstapris på 125.000 dollar i storloppet för fyraåriga hästar.

Six Pack tog alltså hand om andraplatsen och följdes närmast av Custom Cantab och Nancy Johanssons Manchego som var fyra från vinnarhålet. Åke Svanstedts andra häst i loppet, Muscle M.Up, slutade sexa.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS