Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Världsrekord av Delicious på Bollnäs

Oj, oj, oj. Bollnäspubliken fick ta del av en fantastisk prestation under fredagskvällen då Daniel Redén-tränade Delicious U.S. noterade 1.08,6a/1.640 meter – nytt världsrekord för ston!

Publicerad:
Foto: CHRISTER NORIN/ALN
Daniel Redén-tränade Delicious U.S. noterade nytt världsrekord för ston i Bollnäs under fredagskvällen då hon vann på 1.08,6a/1.640 meter tillsammans med Örjan Kihlström. Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Trots att ha fått trava först utvändigt större delar av loppet i stenhårt tempo, 1.09,8 första 500 meterna och 1.09,5 första kilometern, pressade sig Delicious U.S. (e. Cantab Hall) till ledning med dryga halvvarvet till mål. Via 1.07,6 sista 500 meterna försvann sexåringen ifrån sina konkurrenter på fantastiska 1.08,6a/1.640 meter. En sänkning av världsrekordet för ston på 1.000-metersbana med fyra tiondelar!

Körande Örjan Kihlström, som normalt inte är en man av stora ord, var helt lyrisk efter den smått osannolika bedriften.
– Det är en upplevelse att få köra en sådan här häst. Hon var helt sagolik. Hon gick ändå i andraspår de två första svängarna. Hade hon haft spår två idag och bara fått springa på innerspår hela tiden hade det säkert varit ett par tiondelar snabbare. Det var en ruggigt bra insats. Det som kanske är mest imponerande är att hon gör det med full fart och spänst över mål, sade segerkusken.

En annan som var tagen av stundens allvar var tränaren Daniel Redén.
– Jag bara skakar. Det är här är något jag lekt med tanken hela tiden. Jag tänkte när jag anmälde att Bollnäs har fin bana och jag hade sparat ut hovarna i några månader på henne. Jag skickade ett meddelande till Örjan och sade att nu rycker vi skorna och kanske ska chansa att köra mot världsrekordet. Sedan när Örjan kom in till stallet och frågade om han verkligen skulle köra mot världsrekordet, då svarade jag ”let them go”. Nu ska jag defintivt bygga ett slott åt henne hemma på gården, sade Daniel Redén.

Triumfen för Delicious U.S. var värd 75.000 kronor, som alltså nu ståtar med att vara världens snabbaste sto!

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS