Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Världsrekord av Manchego

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Förra veckan satte Manchego världsrekord för ston på tusenmetersbana. På söndagen gick det ännu fortare för Nancy Johanssons häst. Manchego vann stoklassen av Allerage Farms Open på 1.07,7 – tidernas snabbaste tid av ett sto!

Publicerad:

Lördagens tävlingar på The Red Mile bjöd på ett världsrekord. Six Pack sänkte toppnoteringen för fyraåringar till 1.07,9 och på söndagen var det rekorddags igen på samma bana.

Nancy Johanssons Manchego (e. Muscle Hill) blev det snabbaste stoet genom alla tider när hon infriade favoritskapet i Allerage Farms Open. Dexter Dunn körde fyraåringen till tidig ledning och i den positionen travade Manchego första halvan av loppet efter 1.06,7.

Åke Svanstedts Plunge Blue Chip utmanade sedan favoriten upploppet igenom och såg till att Manchego behövde hålla sig under 1.10-strecket den sista fjärdedelen. Till slut visade klockan 1.07,7 över 1.609 meter när Manchego höll undan med en knapp längd. Två tiondelar under Atlantas absoluta världsrekord för ston från i somras.

Rekordet var Manchegos andra på lika många veckor. I starten före söndagens vann hon Dayton Trotting Derby på 1.08,5 – tidernas snabbaste tid av ett sto på tusenmetersbana.

Segern i stoklassen av Allerage Farms Open var värd närmare 35.000 dollar. Bakom tätduon kom Åke Svanstedts två andra hästar i loppet, Ice Attraction och Darling Mearas, i mål som trea respektive fyra.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.