Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Varning för Gunell

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

Håkan Persson är i storstan. Kanske för att köpa ettåring, men mest troligt för att försöka vinna lopp. 

Publicerad:

Halmstadtränaren erkänner att han ska gå på kvällens Elitloppsauktion. 
– Men jag har inte hittat något objekt än, säger han. 
Först och främst ska han starta en formstark duo inom V65-spelet och han har småsmaskig information att bjuda på. 
Gunell Palema (V65-1) visade bra kapacitet under fjolåret och vann bland annat en Diamantstofinal på Solvalla i augusti. I comebackloppet kördes hon snällt och hängde med på nytt rekord, 1.13,5a/2 140 meter. 
– Jag har alltid hållit henne högt, men hon behöver höja sig ytterligare ett snäpp. Framför allt måste hon börja springa rakare i kurvorna och det tycker jag faktiskt att hon gjorde senast sedan vi satte på henne en murphybländare för första gången. Det var ett tufft lopp hon var ute i, men hon kändes fin och kommer gå framåt till den här starten. Hon kommer i bra form, men det är svårt att säga om det är toppform eller inte. Hästen är hyggligt startsnabb och jag hoppas att hon hamnar ganska långt framme direkt. 
Några ändringar till den här starten?
– Hon tävlade med jänkarvagn fjol, men sedan började hon bryta i kurvorna och då gick vi tillbaka till den vanliga vagnen. Med tanke på hur fint hon rörde sig senast får hon springa i jänkarvagn idag, säger han.
Edgy Look (V65-5) var trea från tredje ytter senast. En godkänd insats, men hästen kan bättre än så. Hästen höll starkt i dödens som tvåa på Solvalla den 12 april och i ett lunchlopp på Axevalla den 28 mars tog han emot V75-bekantingen Now Or Never Flair i ledningen. Hästen gav sig motvilligt mot Gustavo Boko och fick ingen tid noterad, men borde landat på runt 1.14,0a/2 140 meter. 
– Hästen har mått gott av förra loppet och jag räknar med att han är framflyttad till dagens lopp. Hästen kan öppna snabbt, men jag tror att han är ännu vassare i ryggar. Hästen ska få tävla i jänkarvagn för första gången och fartmässigt borde han duga i den här klassen, säger Håkan Persson.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS