Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Vart tas medlen ifrån vid omsättningstapp på V75?"

Foto: MATS ENGFORS/TR BILD
Foto: MATS ENGFORS/TR BILD

INSÄNT. BTR:s ordförande, ger sig in i debatten kring starttiden 16.20 på V75.

Publicerad:

Starttiden på V75 har varit debatterad sedan den ändrades. Undersökningar har visat på att opinionen är tydlig. De allra flesta som tillfrågats vill återgå till den tidigare starttiden 14.30. Nuvarande starttid 16.20 har svagt stöd. Från ATG:s och Svensk Travsports sida har man stått fast vid den senare starttiden, främst med argumentet att man riskerar 100 miljoner om året om tiden ändras. Belackarna hävdar ofta att det beloppet kan ifrågasättas då det är svårt att fastställa om omsättningen beror på starttiden.

Exempelvis marknadsföring, extraomgångar och jackpots är andra parametrar som kan påverka det positiva resultatet. Nu har ett sällskap med några av våra mest namnkunniga proffs i spetsen kallat till möte för att debattera detta. Och man har inte kallat in någon från bredden. Deras budskap är tydligt. Ge oss tillbaka vår tidigare starttid!

B-tränare är lika angelägna som de flesta andra att få tävla under bra tävlingstider. Logistikproblem kanske inte slår lika hårt som mot proffsen, men även vi har djur att tänka på, familjer som vi vill hem till, och inte sällan egna rörelser vid sidan om. De flesta B-tränare är för den tidigare starttiden.

Vad vill vi ska lyftas? Om topptränarna agerar kraftfullt för återställd starttid, så får inte ett omsättningstapp bekostas av bredden. Antalet B-tränare har halverats på beklämmande kort tid. Om vi nu ändrar starttiden på V75 och det slår fel, tycker vi det bör bekostas av just prispengarna på V75. 
Om det ska finansieras av pengar från bredden så tror vi det kan få väldigt besvärliga konsekvenser. Många argumenterar för att det ska satsas på toppen och att sporten ska drivas framåt. Det är så klart sant.

MEN…
Om man vill ha trav en lördagskväll på en landsortsbana för att hålla uppe omsättningen, så måste det finnas B-tränare och småtränare som är beredda att åka dit. Annars blir det inget. Sådana tävlingsdagar är det bredden som står för.

Ola Johansson, ordförande BTR.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS