Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Västerboonthenews rejäl

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Västerboonthenews ordnade fjärde raka segern under måndagen. Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Hallandsmästaren med 125.000 kronor i förstapris lockade en trevligt startfält. Ingen kunde dock utmana Västerboonthenews som var närmast överlägsen från ledningen.

Publicerad:

Lars Brindeborg-tränade Västerboonthenews (e. Credit Winner) ordnade sin fjärde raka seger när han närmast överlägset plockade hem Hallandsmästaren för Johnny Takter. Ekipaget tog enkelt hand om ledningen, fick bestämma i godan ro och öppnade första varvet på måttliga 1.14,9. Tempot skruvades upp rejält den sista biten och konkurrenterna kunde inte ta något på vinnaren som kom i mål på 1.11,7a/2140 meter vilket är nytt rekord för Västerboonthenews över distansen.
– Han har hållit jättefin form länge och jag måste säga att han känns både piggare och fräschare än någonsin tidigare. Det är en väldigt fin häst och en härlig individ att köra. Självklart var jag lite orolig för D.D.'s Hitman eftersom jag vet vilken fin häst det, men min häst var så pass fin att jag inte behövde bekymra mig alls, sade Johnny Takter.

Västerboonthenews skrevs över på Lars Brindeborgs träningslista den 1 september i och med att han tog ut sin proffslicens igen.
– Jag trodde att det skulle bli rejäl körning, men det blev ett väldigt tacksamt lopp. Hästen var väldigt lugn och harmonisk innan loppet och jag trodde ett tag att det var något fel på honom, men han vet precis om när det är allvar, sade han. 

Västerboonthenews vann loppet före Spring Erom och El Mago Pellini. D.D.'s Hitman hade inte sin bästa dag och var slagen redan i sista sväng.

Global Takeover (e. Pastor Stephen) serverades en fin löpning av André Eklundh. Ekipaget hittade loss på sista bortre långsidan och avgjorde sedan säkert över upploppet. Lars I Nilsson tränar.
– Vi försökte att komma iväg så bra vi kunde från start. Sedan löste det sig bra för oss på sista bortre långsidan och hästen avgjorde på bra sätt. När vi väl kom ut kände jag att vi hade den poletten som behövdes, sade André Eklundh.

André Eklundh hade en fin dag i Halmstad och vann också med egentränade Proserpine (e. Quaker Jet).

Lira nästa gång:
Brandy Laser (lopp 6) stod för ett härligt upplopp sida vid sida om Virtual Leg, men fick se sig slagen med minsta möjliga marginal. Hästen föll med flaggan i topp.

Alla vinnare denna tävlingsdag:
Lopp 1: Evan Williams Sisu (e. Even Better Odds) Bo Falsig (Bo Falsig)
Lopp 2: Catherine's Chic (e. Love You) Peter Untersteiner (Henry Rorgemoen)
Lopp 3: Fontaine Brodde (e. Maharajah) Stefan Persson (Stefan Persson)
Lopp 4: Victory Knick (e. Cantab Hall) Veijo Heiskanen (Veijo Heiskanen)
Lopp 5: Dugur (e. Love You) Christoffer Eriksson (Robert Bergh)
Lopp 6: Virtual Leg (e. Ready Cash) Kevin Oscarsson (Jerry Riordan)
Lopp 7: Västerboonthenews (e. Credit Winner) Johnny Takter (Lars Brindeborg)
Lopp 8: Proserpine (e. Quaker Jet) André Eklundh (André Eklundh)
Lopp 9: Global Takeover (e. Pastor Stephen) André Eklundh (Lars I Nilsson)
Lopp 10: Skip Beau (e. Quick Wood) Johnny Takter (Mikko Aho)
Lopp 11: Demokritos F. (e. Revenue) Tobias O Eriksson (Ulrika A Eriksson)

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.