Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Velvet Gio tapper tvåa

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Magnus Dahlén fick en andraplats med Velvet Gio. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Magnus Dahlén-tränade Velvet Gio var tapper tvåa i grupp III-löpningen Prix Gras Savoye.

Publicerad:

Velvet Gio (e. Nad Al Sheba) kördes offensivt direkt från sitt 16:e spår bakom bilen. Det var Classic Connection (e. Love You) som med Matthieu Abrivard i sulkyn övertog ledningen efter cirka 700 meter. Tempot var högt (1.07,7/600 och 1.09,9/1100), men Velvet Gio tryckte sig i sin tur till spets för att sedan släppa igen till Classic Connection. Inför upploppet plockade Gabriele Gelormini ut Velvet Gio i andraspår, men fick aldrig någon riktig kontakt med ledaren. Det räckte dock till en fin andraplats och 20.000 euro. Björn Goops favorit Short in Cash (e. Ready Cash) avslutade starkt i vida spår från femte/sjätte utvändigt till fjärdeplatsen (6.400 euro).

Segertiden skrevs till 1.11,4a/2100 meter och vinnande Classic Connection tränas av Kevin Vanderschelden. För Velvet Gio var det här andra starten i Frankrike. Han var även tvåa på Vincennes i mitten av december.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS