Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Venice vinnare igen i Suur-Hollola: "Helt otroligt"

Foto: ILKKA NISULA/HIPPOS
Foto: ILKKA NISULA/HIPPOS

LAHTIS. Venice gjorde det igen. Hon vann finalen av Suur-Hollola precis som i fjol. Heikki Korhonens stjärnsto segrade på 1.12,4/2140a i lördags i Lahtis. Förstapriset var 120 000 euro.

Publicerad:

Mika Forss körde resolut till ledningen. Ekipaget öppnade första 500 meter 1.08,0. Elian Web var först på dödens, men fick ryggen, när Jonesy rundade utanpå ledare. Venice (e. Quite Easy U.S)  kämpade kanonfint och höll hela vägen till vinsten. Jonesy blev tapper tvåa och startraketen Elian Web trea.
– Det är helt otroligt. Vinna Suur-Hollola två år i rad. Det här året är sista som tävlingshäst för Venice. Nästa år blir hon avelssto. Vi har inte ännu bestämt hennes första partner, säger ägaren och tränaren Heikki Korhonen.

Det var med andra ord allt annat Suura miner hos kretsen runt Venice efteråt . 
– Venice är mycket snabb i början. Barfota hjälper henne. Jag lånade jänkarvagnen från Markku Nieminen. Det var första gången, som Venice sprang med ny vagn. Jonesy gav en kanonmatch, och vi fick kämpa hårt. Jonesy måste alltid göra grovjobb, berättar Mika Forss.

Timo Mahlamäki

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS