Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Verbeeck får kalla handen

Foto: Lena Emmoth/TR Bild
Det verkar inte bli någon start i Oslo Grand Prix för Jos Verbeeck. Foto: Lena Emmoth/TR Bild

Jean-Michel Bazire vill att Jos Verbeeck kör Valokaja Hindö i Oslo Grand Prix, men DNT vill inte ge Verbeeck dispens. Det upprör både Bazire och hästens ägare Eirik Djuve.

Publicerad:

Norska tgn.no rapporterar om händelserna kring Valkohaja Hindös eventuella start i Oslo Grand Prix. Efter ett par starka insatser bjöds hästen in till det norska storloppet. Jean-Michel Bazire har meddelat att han vill att Jos Verbeeck kör hästen, men DNT säger nej.

Jos Verbeeck ådrog sig en avstängning i Elitloppet och är avstängd över Oslo Grand Prix-helgen. DNT väljer att inte ge honom dispens för att köra Valokaja Hindö.
– För att DNT ska ge dispens krävs det att kusken kört hästen i minst två av de fem senaste loppen eller vara hästens tränare. Jos Verbeeck uppfyller inte de kraven, säger Tron Gravdal på DNT.

Det hela kan sluta med att Valkokaja Hindö blir hemma.
– Jag förstår inte vaför DNT är så stelbenta när det gäller Jos Verbeeck. Nu slutar det väl med att Bazire inte kommer till Norge med någon av sina hästar, säger Eirik Djuve som äger Valkokaja Hindö, till tgn.no.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS