Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Very Kronos lovar mer

Foto: Leif Norberg/ALN
Very Kronos tog karriärens tredje seger i det fjärde försöket. Foto: Leif Norberg/ALN

Svante Båth har en högintressant treåring i Very Kronos som tillsammans med Erik Adielsson ordnade karriärens tredje seger i den fjärde starten. Detta trots ett tufft lopp utvändigt om på förhand värsta motbudet Coys Rain.

Publicerad:

Coys Rain höll ett behagligt tempo i spets och varvade på 1.16,7. I utgången av sista sväng ryckte de båda täthästarna till sig ett par längders ledning, men det syntes tidigt att segern skulle gå till Very Kronos (e. Ready Cash) som hade grepp tidigt in på upploppet. Detta trots att Very Kronos fick vandra först utvändigt om ledaren under i stort sett hela loppet. Svante Båths adept putsade till rekord till fina 1.14,2a/2.140 meter. Coys Rain tröttnade och andraplatsen gick istället till Free To Party medan Vincent Chase blev trea.
– Det är ett ruskigt driv i honom. Man känner sig trygg när man kör hästen. Han är fortfarande lite barnslig, men han har ruskig kapacitet och har stor potential, sade Erik Adielsson.

Gunell Palema (e. Celebrity Secret) vann ett händelserikt försök till Diamantstoet med Örjan Kihlström. Den Håkan K Persson-tränade hästen kördes till spets efter dryga halvvarvet och öppnade sedan varvet efter snabba 1.12,0. In i slutsvängen attackerade Christoffer Eriksson med Lady Cash och det bet bra. In på upploppet hade ekipaget ett flertal längders ledning, men orken tröt betänkligt den sista biten och Gunell Palema kom tillbaka och var förbi kort innan mål. Segertiden skrevs till fina 1.12,7a/2.140 meter.
– vi fick öppna en del för att få ledningen. Christoffers häst kom ruggigt fort, men trots det kände jag aldrig att vi var slagna. Hon kom tillbaka bra, sade Örjan Kihlström.

Christoffer Eriksson fick chansen bakom Håkan Berger-tränade My Angel Laday (e. Text Me) som spårade runt om i ett treåringslopp för ston. My Angel Laday som varvade på 1.15,1 skärpte tempot något under slutrundan och kom i mål på det nya rekordet 1.14,8a/2 140 meter.
– Det kändes bra hela tiden. Hon är lite valpig och sprang och tittade lite under loppet, men travade bra hela vägen, sade Christoffer Eriksson.

Jazza Håleryd (e. Scarlet Knight) ordnade första årssegern tillsammans med Ulf Ohlsson. Detta efter att ha vandrat först utvändigt om ledande Patricia Zaz sista 1 200 meterna. Patricia Zaz höll uppe tempot i ledningen och öppnade varvet efter 1.14,2. Mitt på upploppet kopplade Jazza Håleryd grepp om händelserna. Peter Untersteiner och Sangria Knight försökte att gå i närkamp, men kunde aldrig blanda sig i striden på allvar utan fick nöja sig med andrapriset. Reijo Liljendahl sköter träningen bakom Jazza Håleryd.
– Hon har suttit fast ett par lopp och gjorde en klart bra insats igen. Hästen har varit lite sen i utvecklingen, men kommer att bli bättre nu med loppen i kroppen, sade Ulf Ohlsson.

Mellby Club galopperade i comebacken senast, men i årets andra start skötte sig sexåringen hela vägen och vann säkert från andra ytter. Detta var Muscle Hill-sonens sjätte seger i karriären.
– Han var väldigt fin idag. Han kändes lite tung i kroppen i comebacken senast, men allt var bättre idag. Han fick ett bra lopp och han kändes fin i travet, sade Jorma Kontio.

Christoffer Eriksson laddade vad som gick från start med Scorpion Kiss (e. Kiss Francais) och det bar hela vägen. Ekipaget varvade på 1.15,0 och kom sedan i mål på 1.13,8a/2 140 meter.
– Han öppnade väldigt snabbt och vi fick en del tryck under slutrundan, men han gjorde det bra som höll undan, sade Christoffer Eriksson.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS