Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Vet inte vad jag ska säga”

Foto: ATG LIVE
Agnes Larsson tog sin första kuskeseger med Deliver. Foto: ATG LIVE

Agnes Larsson, 20, och Deliver tog sig till ledningen till slut.
Då kom kuskens första sulkyseger.

Publicerad:

Trots en bra start dröjde det ändå en stund. Deliver (e. Infinitif) och Agnes Larsson startade på grunddistansen och var tvåa in i första sväng. Då valde kusken att inte att köra till, utan istället gå ut utvändigt om ledaren. Tryckaren kom istället varvet från mål och då kunde Deliver ta över ledningen från Sahara Storm. Sedan blev det inte särskilt spännande och segern blev säker på 1.17,5/2140 meter.
– Det är jäkligt kul. Han var grym. Jag vet inte vad jag ska säga faktiskt, sade Agnes Larsson till Kanal 75.
– Svante (Ericsson, tränare) sa till mig att köra till ledningen, men jag tyckte att hästen travade lite konstigt i första sväng. Sedan körde jag mig dit senare istället och där var han grym.
Passande nog var det inte bara Larssons första sulkyseger utan också karriärens första fullträff för den fyraårige valacken. Segern innebar att Svante Ericsson inlett 2020 med två segrar på tre starter. Under fjolåret blev det totalt tre stycken på 65 försök.

Seger i comebacken

Mer segerglädje blev det när Anna Björlins Lullaby S.I.R. (e. Order By Fax) spurtade bäst och skrällde i loppet därpå. Niclas Benzon körde stoet som inte hade startat sedan september. Efter segern var tränaren rörd.
– Jag tycker så mycket om den här hästen. Hon skulle inte göra det här det första hon gör, sade Björlin till Kanal 75.
Hästen har nu tagit nio segrar på 33 starter.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS