Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Veterinären: "Viktigt det kommer fram att jag strök"

Foto: Maria Holmén/Malin Albinsson/TR Bild
Susanne Demmers. Foto: Maria Holmén/Malin Albinsson/TR Bild

Readly Express var halt inför Elitloppets final och ströks.
Banveterinär Susanne Demmers vill poängtera att beslutet var hennes.

Publicerad:

Readly Express var halt inför Elitloppets final och ströks.
Banveterinär Susanne Demmers vill poängtera att beslutet var deras.

Elitloppets final blev en osedvanligt stökig historia med strykning av favoriten och mycket jobb för domarna. Med en minut och 50 sekunder kvar till start ströks Readly Express, ett beslut som de flesta tycks vara ense om var rätt.

Efteråt uttryckte Björn Goop på Twitter att han strök hästen: "Jag tog beslutet att inte starta Readly Express i finalen. Ett av mina tyngsta beslut men också det helt rätta. Han är en champion och slutade som vinnare", vilket dock får Susanne Demmers, banveterinär på Solvalla, att vilja klargöra deras syn på saken.

"Viktigt att det kommer fram"

– 2013 fick jag ganska mycket skit för att jag inte strök Commander Crowe vilket jag inte ångrar, det var en annan situation. Däremot tycker jag det är viktigt att det kommer fram när banveterinären agerar, säger hon.

"Sedan ringde jag och strök hästen"

Hur såg du på situationen?

– Jag och kollega Hans Bernhadsson hade ögonen på honom då vi inte tyckte att han såg riktigt fräsch ut efter försöket.

– Efter den första provstarten kallade vi till oss Björn och sa att vi tyckte att han var ofräsch, måldomaren ville att han skulle få göra en provstart till.  Därefter ringde jag upp till måldomaren och strök hästen. Ingen har frågat mig över huvud taget och med tanke på reaktionerna 2013 så vill jag klargöra det för att undvika att hamna i en situation där folk ifrågasätter banveterinärerna när vi tog beslutet.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS