Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vi fortsätter att ­vässa innehållet

Travronden fortsätter att lyssna. Nu har vi skruvat ytterligare på vårt innehåll och bjuder på mer svensk travsport, mer nyheter och fler levande berättelser, men också mindre utländskt och galopp.

Publicerad:

Sedan årsskiftet har Travronden lanserat en rad nyheter och utökat erbjudandet väsentligt för lojala läsare som tar del oss i alla kanaler.
– Vi är bemannade dygnets alla vakna timmar och rapporterar löpande på travronden.se.
– Vi har en informationsrik digital V75-tjänst som blir tillgänglig redan måndagar kl 9.00 – före alla andra.
– Vi ger ut e-tidningen en dag innan pappersutgåvan landar i brevlådan.
– Vi gör också fler djupgående granskningar – som publikkrisen.
– Dessutom gör vi flera reportage varje vecka för att spegla livet i travsporten.
Krasst; vi strävar mot att göra tidningen och webben ännu mer levande och ge er informationen och journalistiken ni vill ha i ett ohämmat flöde.

Satsningarna – som fått mycket god respons – har också fått konsekvenser. I en ekvation är det ofta oundvikligt, för att lägga till bör man också ta bort för att bibehålla balansen (i budget). 
Vi har valt att renodla oss på travsport och erbjuder därmed inga tips och startlistor till galopptävlingar längre. Inte heller har vi startlistor och tips till nordiska banor. Dessutom skriver vi mindre om USA och världen och mer om svensk travsport.

Anledningarna till detta finns i målgruppsundersökningen som genomfördes i ­höstas, både på egen hand och med stöd av erkända TNS-Sifo, där innehållet som bytts ut inte längre anses lika eftertraktat. 
En majoritet av våra läsare säger att de ”mycket hellre” tar mer levande innehåll om travsporten och ”mycket mindre” av det ovan nämnda.

Jag förstår att vissa läsare upplever det som tråkigt, men i en utmanande tid behöver man lyssna på majoriteten och ibland fatta svåra beslut. Det kanske inte glädjer alla, alltid, men om man inte har modet att lyssna blir man snabbt lomhörd – eller irrelevant och ointressant.
Och det gynnar ingen.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS