Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Vi ser stor potential"

Foto: Mattias Holmgren
Mikael Hagberg, affärsutvecklingschef på ATG, berättar om det nya spelet Grand Slam 75. Foto: Mattias Holmgren

Under måndagen bjöd ATG in till pressträff i Hästsportens Hus och som Travronden redan rapporterat om presenterades det nya spelet Grand Slam 75. Spelet där en ensam vinnare är garanterad en vinst på 15 miljoner kronor.

Publicerad:

I ungefär ett år har ATG använt sig av V64 Grand Slam på söndagarna där en ensam vinnare var garanterad tio miljoner kronor i vinst. I början av mars skrotas det upplägget och istället föds spelet Grand Slam 75, ett upplägg som påminner mycket om V75-upplägget med den stora skillnaden att radpriset är en krona. Spelarna är också garanterade mer vinst om de blir själva med full pott. Istället för tio miljoner kronor som garantin var under V64 Grand Slam kammar en ensam vinnare hem minst 15 miljoner kronor i och med att Grand Slam 75 lanseras.
– V64 Grand Slam gjorde ett betydande lyft för våra söndagar vilket vi är väldigt glada för. Samtidigt har vi märkt att det lyfter ännu mer de gånger vi gånger vi har Extra V75 på söndagar och efter att ha gjort många intervjuer och tester har vi landat i Grand Slam 75. Efter att ha kombinerat en massa olika parametrar har vi kommit fram till att spelarna vill ha sju lopp, tre vinstpooler och att omgångarna ska avgöras snabbt, säger Mikael Hagberg, affärsutvecklingschef på ATG.

Spelet kommer helt att ersätta V64 Grand Slam på söndagar och har premiär i och med att Östersund har tävlingar den 5 mars.
– Målsättningen är att det här ska ta plats som vår tredje största speldag. Det ska bli mycket tydligare att våra tre största speldagar är just onsdag, lördag och söndag. Det här är en av våra största satsningar under 2017 och det är klart att vi förväntar oss ett stort kliv framåt gällande omsättningen, men av konkurrensskäl vill jag inte spekulera i några exakta summor mer än att vi väntar oss en betydande höjning, säger Mikael Hagberg.

För en tid sedan lanserades ATG Tillsammans för spel på både V75 och V86. Det nya Grand Slam 75 kommer inte att kunna spelas via den formen. I alla fall inte till en början.
– Vi har gjort en del stora satsningar, bland annat Tillsammans, och nu ska vi låta dem verka igenom. Över tid kommer att titta på om vi ska erbjuda det här spelet på Tillsammans, men det finns inte med i planen nu, säger Mikael Hagberg.

Lanseringen av det nya spelet innebär också en del sportsliga förändringar. Med på pressträffen fanns Svensk Travsports sportchef Petter Johansson.
– Prispengarna kommer att höjas med ungefär 40.000 kronor per tävlingsdag och det är pengar som kommer från ATG. Totalt rör det sig om medel på en miljon kronor extra per år. Rent sportsligt vill vi inte att detta spel ska konkurrera med vare sig V75 eller V86. Initialt kommer loppen på Grand Slam att köras med tio hästar per lopp. Sedan får vi se vad utfallet blir och då kan vi välja att skruva lite på upplägget, säger Petter Johansson.

Grand Slam 75-omgångarna kommer att starta klockan 15.50 på söndagarna och det sista loppet avgörs 17.48.

Det här är Grand Slam 75:
* 15 miljoner till en ensam vinnare med sju rätt
* Sju lopp och utdelning på fem till sju rätt
* Avgörs snabbt (Max två timmar)
* Tio hästar per lopp  mer snabbanalyserat än V75
* En krona per rad
* Samma jackpotregler som för V75. Om utdelningen för fem rätt är lägre än 15 kronor går femrättspotten vidare till nästa veckas Grand Slam 75 och blir jackpot i sjurättspotten.
* Premiär 5 mars på Östersundstravet. Sändningarna börjar kl 15.30 i TV12.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.