Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Vi smyger med i vassen”

Foto: MICKE GUSTAFSSON
Foto: MICKE GUSTAFSSON

Treårige Lucifer Lane har varit med i hetluften i stort sett hela treåringssäsongen. Ikväll har han spelarnas förtroende i Count’s Pride-pokalen och Johan A Nilsson har taktiken klar.

Publicerad:

Hästens senaste start var i korta E3-finalen och där blev det mesta fel för Örebro-ekipaget.
– Vi hamnade i andra ytter, men hästen framför togs upp kraftigt och vi blev provocerade att gå fram. Jag var inne på att jag skulle få överta ledningen, men Mattias Djuse svarade. Det blev lite onödig körning och han stumnade med all rätt, säger Nilsson.

Den här gången siktar Johan A Nilsson på ett försiktigare upplägg.
– Min häst har visat startsnabbhet, men det är ett par som har bättre lägen och är ännu kvickare ut. Jag hoppas att det blir lite körning mellan Lutfi Kolgjini och Christoffer Eriksson, och kanske att Adrian Kolgjini blandar sig i också. Vi smyger med i med i vassen och plockar några till slut. Visst har jag segerförhoppningar, berättar Nilsson.

Johan A Nilsson säger att Lucifer Lane kommer tävla barfota fram ikväll. I E3-finalen gick han med helstängt huvudlag, vilket huvudlag det blir ikväll är inte bestämt.

FAKTA

Åby

Åby Travbana
Box 133
431 22 Mölndal
031-706 66 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 22,3 m
Bredd 1640: 22,3 m
Upploppets längd: 187 m
Open stretch

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS