Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Vi vill avsluta snyggt"

Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild
Speedy Foxy Vicane vid sin seger i gulddivisionen i Kalmar. Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild

På lördag var tanken att Speedy Foxy Vicane skulle starta på Jägersro, men stoet är struken på grund av hovböld. Nu återstår troligtvis endast en start i karriären för hennes del.
– Jag vill ge henne ett snyggt avslut, säger David Källgren.

Publicerad:

För andra starten i följd har David Källgren tvingats stryka Speedy Foxy Vicane på grund av hovböld. Stoet, med 2,5 miljoner på kontot, faller för åldersstrecket vid årsskiftet och nu återstår troligtvis endast en start i karriären för henne.
– Min grundplan var att starta henne nu på lördag och sedan i Stoeliten i Örebro veckan efter. Men hur osannolikt det än låter så har hon fått en hovböld igen. Senast var det i höger bak och den här gången i höger fram. Hon som bara haft hovböld en gång i livet tidigare, säger David Källgren.

Den största segern för Speedy Foxy Vicane kom i Kalmar i januari när hon vann i gulddivisionen. Nu siktas hon på att få avsluta karriären på annandagen på Solvalla.
– Först och främst måste hon bli frisk. Men jag vill ge henne ett snyggt avslut. Drömmen var att hon skulle få avsluta med att vinna SM så att vi kunde sela av henne i vinnarcirkeln och det var så när att hon hann fram och vann den gången. 

Speedy Foxy Vicane har tre syskon i träning hos David Källgren. 2020 väntas hennes mamma få ett föl efter Quite Easy U.S. I vår är tanken att även Speedy Foxy Vicane går till avel – för att betäckas med S.J.'s Caviar.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS