Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Victor drar till Frankrike för SM-stipendiet

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Victor Rosleff efter sin seger i Lärlings-SM på Åby i höstas. Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Victor Rosleff vann Lärlings-SM förra året och för det fick han ett stipendium.
Nu har han bestämt sig för vad han ska göra med pengarna.
– Jag åker till Frankrike och jobbar två veckor hos en tränare som jag ser upp till väldigt mycket.

Publicerad:

21-årige Victor Rosleff jobbar som lärling hos Peter Untersteiner till vardags. Han kan se tillbaka på ett riktigt framgångsrikt 2019 hos stall Untersteiner men också som lärlingskusk.

Som kusk blev det 24 segrar och 1,7 miljoner kronor inkört.

– Det är klart att jag är jättenöjd med året. Jag fick många chanser att köra fina hästar och det är jag så klart väldihgt tacksam för, säger Victor Rosleff.

Höjdpunkten kom under Åbys SM-helg då han kunde åka hem med både SM-guld och SM-brons.

– Jag hade  kört mycket åt Jerry Riordan och han berättade att han hade två hästar som kunde starta under SM-dagen och han ville att jag skulle köra. Först blev jag trea i ungdoms-SM tillsammans med Key Mom och sedan kunde jag vinna Lärlings-SM med Maggie Cash. Det var min största travdag under 2019 såklart. Utan Jerry Riordan hade jag inte fått vara med om så mycket succé som jag har varit. Jag har mycket att tacka honom för, säger Victor Rosleff.

För segern i lärlings-SM fick han också ett stipendium på 10 000 kronor för att kunna förkovra sig inom travet. Nu har han bestämt vad han ska göra för pengarna. Det blir en flygbiljett till Frankrike.

– Jag frågade Björn Goop om jag skulle kunna få vara på hans filial i Frankrike i två veckor och han tyckte att det var en bra idé. Jag reser ner till Frankrike 8 februari och är där till 23:e. Björn Goop är någton som jag ser väldigt mycket upp till som tränare och kusk. Jag kommer att kunna lära mig massor av honom, så det ska verkligen bli roliga veckor, säger Victor Rosleff.

Victors stora dröm är att en dag ha en egen travrörelse.

– Ja, men det är långt fram i tiden. Jag har ju bara fyllt 21 år, så jag har mycket jobb framför mig innan jag är där. Men det är klart att det är en dröm att bli proffstränare, säger Victor Rosleff.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS