Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vilhelmsson: "Böter för något jag är oskyldig till"

Foto: ALN
Arkivbild. Mack Dragan med Carl Johan Jepson på Axevalla i februari 2017. Foto: ALN

Mack Dragan fick segerraden bruten, men det var efterspelet som gjorde Morgan Vilhelmsson riktigt irriterad.

Publicerad:

Favoriten i lördagens klass II-försök på Kalmartravet var obesegrad sedan debuten, men sågs aldrig med chans efter en defensiv resa invändigt och segerraden slutade på sju. 
– Hästen var inte som bäst och Carl Johan var snäll mot honom i spurten. Hästen ska ändå vaccineras och kommer få pausa i ett par veckor. Vi kommer igen, säger Vilhelmsson. 
Mack Dragan var sexa och tjänade 5 500 kronor, minus de 1 500 kronor i böter som Axevallatränaren drog på sig för att inte rapporterat korrekt skoinformation.
– Jag har varit med i den här branschen så länge och kan ta en förlust eller att segerraden blir bruten. Men nu har jag tydligen fått böter för något jag är helt oskyldig till, säger Morgan till Travronden och fortsätter:
– Hästen är inte redo för någon barfotabalans och det fanns aldrig på kartan att jag skulle rycka några skor på honom den här gången. Ändå kom ATG Live-reportern Matteus Lillieborg fram till mig kort innan start och frågade vad jag trodde att den nya balansen skulle ge för effekt. Först undrade jag vad han menade och sedan blev jag riktigt irriterad, säger Vilhelmsson. 
På såväl Travsport.se som ATG.se står det att Mack Dragan tävlade med skor runt om i resulatlistan. 
– Det har givetvis blivit fel när de på inskrivningen skulle föra in informationen och ord står mot ord. Jag har ingen större känsla att jag kommer vinna den här kampen och det är förstås tråkigt att det ska bli så här, säger han. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS