Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Villiam är Nurmos nästa stjärna

Foto: Martin Langels/ALN
Timo Nurmos Villiam är obesegrad. På torsdagen i Örebro vann treåringen för tredje gången på lika många starter. Foto: Martin Langels/ALN

Timo Nurmos pratar väl om egenägde treåringen Villiam och det är lätt att förstå. Talangen tog tredje raka segern och är alltjämt obesegrad, återigen vann hästen från spets. Denna gång travade han 1.13,4 sista varvet med 1.12,3 sista halvvarvet när han vann på 1.15,4 i joggande stil. Hästen var inte lika flegmatisk som i tidigare starter och detta är en riktig framtidshäst – var så säkra!

Publicerad:

Timo har matchat hästen snällt på landsortsbanor och man riktigt hör på Jorma Kontio att han gillar Muscle Hill-avkomman. Han uppträder coolt och på ett avslappnat vis, det är oerhört lätt att fatta tycke för denne toppstammade individ. Valour Kronos gjorde ett bra lopp från dödens, men Villiam gick bara undan med det som behövdes i obrukad stil. 
– Han blir bättre och bättre för varje start. Hästen är mycket tränad och det finns många växlar kvar i honom. Vi fick en bra start, men den från springspår kom fort så jag körde till spets efter en bit i stället. Det var inga problem under vägen och den här kommer bli bra, sade Jorma Kontio.

Jorma ryggade Ditty Bopper sista rundan och det var rätt taktiskt rätt med Gisele de Veluwe som tog årets första seger med liten marginal. Stoet har haft en hel del otur, men fick välförtjänt en seger och finländarens styrning var exemplarisk.
 
Bäst med tätkänning är Obi Degato och det tog Björn Goop fasta på. Trots bakspår bakom bilen körde Goop sin egentränade travare tidigt till spets, men det kostade 1.13 första varvet då Rigoletto Jet blev pigg på utsidan. 400 kvar stack Björn undan med sjuåringen som imponerade oerhört då han vann på nya rekordet 1.12,2a/2.140 meter.
 
Micael Lindblom utvecklas för varje dag och körde en väldigt vacker styrning i lärlingsloppet med Promotion. Många lärlingar var gasglada och det utnyttjade Micke som satt åkandes upploppet ner och stöttade hästen då han vann säkert via 1.13 sista halvvarvet. 

Knifetown Winner var hetshäst i omgången och gjorde ett storstilat lopp från dödens i första starten för Nicklas Westerholm. Femåringen besegrade ledande Trabant, men kunde inte stå emot smygkörda danska gästen Venezia D.K. som avslutade mycket rappt i V5-avslutningen. 

Till ett obegripligt överodds vann starke Buckle Up Pellini som från dödens krossade ledande Terri Hörsta och vann i avstannade stil via 1.13,5 sista varvet tillsammans med sin tränare Markus B Svedberg. 

Alltjämt obesegrad är fyraårige Minnestads Ecuador som travade 1.15 sista halvvarvet och gick undan på ett fint vis när körande Micael Stjernström visade pisken för honom. 

Anna A Karlsson tog karriärens första seger i Amatörloppet med What A Moment som gick en rejäl repa i spåren sista 700 meterna. 

Lilla springspåret brukar spår fem i voltstart ibland kallas och Lars ”Krysset” Erixon visade varför bakom egentränade treåringen M.T.Magic Dream. Lasse satt omgående i ledningen och via 1.15,5 sista 700 meterna vann duon kvällens första lopp överlägset.

Kent P Gustavsson satt i spets med Colonello 1.400 meter från mål trots dubbla tillägg, fyraåringen tog sedan karriärens första seger och var kraftigt förbättrad kontra de senaste starterna. 

Lira nästa gång: Knifetown Winner (9) var grym i sin debut för Westerholm i dödens, men det blir med garanti hets på honom även nästa gång.

MÅRTEN ERIKSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS