Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Villiam – ensam men stark?

Foto: MATILDA ÖHRMAN / TR BILD
Timo Nurmos Villiam var den enda hästen från Sverige som anmäldes till Vermos europeiska championatlopp. Foto: MATILDA ÖHRMAN / TR BILD

En enda svenskfödd häst är anmäld till UET:s tre- och femåringschampionat på Vermo den 12 oktober.

Publicerad:

Vid 9.00 i dag stängdes anmälan på Svensk Travsport för svenskfödda ston och hingstar, valacker får som bekant inte vara med. Bara en häst anmäldes – och det var Timo Nurmos Kriterie- och Europaderbyvinnare Villiam i femåringsloppet.
– De här två loppen ligger väldigt illa till, speciellt det för treåringar. Vi har alldeles nyss haft Kriteriet här hemma och det laddas sedan bland annat för Breeders Crown. Det blir för hård konkurrens om hästarna och nu går ju heller inte finalen på Solvalla, utan i Helsingfors. När vi hade femåringsloppet för två år sedan kom bara sex hästar sammanlagt till start, berättar Svensk Travsports Mattias Stenby.

Den sistnämnde pekar även på krocken mellan SM på Åby och Vermos storhelg. Sammanlagt anmäldes 13 hästar till treåringsloppet och 16 till femåringarnas uppgörelse. Det handlar om 2.120 meter med bilstart och drygt 500.000 kronor i förstapris i båda disciplinerna. Samma land får endast deltaga med tre hästar i respektive lopp. Här kommer seedning att avgöra. Noterbart är att Björn Goop anmält tyskfödde Portland i femåringsloppet och att Frode Hamre tänker starta Equire D. i treåringsracet. Den sistnämnde har Goop också stiftat bekantskap med på ett bra sätt. Pekka Korpi har i sin tur med sin dubbla E3-finalvinnare Mascate Match. Noterbart är att Italien ser ut att komma med starka ”lag” på papperet i båda loppen.

Fram till definitivanmälan den 7 oktober 8.00 finns möjlighet att plocka bort hästar men inte lägga till. Startspår och kuskar blir också klara under den dagen.

Anmälda hästar till Europeiskt Treåringschampionat på Vermo den 12 oktober:

Maya Turbo  (Belgien)
Ecurie D.  (Danmark)
Mascate Match  (Finland)
Raskolnikov Frido  (Finland)
First Class Lady  (Finland)
Ferus Galax  (Finland)
Acciaio (Italien)
Axl Rose (Italien)
Amon You SM (Italien)
Al Capone Stecca (Italien)
Custom Colt  (Norge)
Golden Dream ME (Norge)
In Your Dreams  (Tyskland)


Anmälda hästar till Europeiskt Femåringschampionat:

Commit Boom Bay  (Danmark)
Stonecapes Quella  (Finland)
Cameron Evo  (Finland)
Le Gros Bill  (Finland)
Hotshot Luca  (Finland)
Callela Lisbeth  (Finland)
Club Nord Elit  (Finland)
Willow Pride (Finland)
Elite du Ruel  (Frankrike)
Volnik du Kras (Italien)
Vitruvio (Italien)
Vivid Wise As (Italien)
Vincero Gar (Italien)
Villiam (Sverige)
Portland  (Tyskland)
Classic Connection  (Tyskland)

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS