Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vintervila för Djuses stjärnor

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Foto: Maria Holmén/TR Bild

Mattias Djuse har krossat sina tidigare rekordsiffror. Nu ger han stjärnorna semester medan stallet fylls på med nya talanger.
– Det är väldigt kul att så många vill satsa på oss, säger Solvallatränaren.

Publicerad:

Från 63 tränarsegrar i fjol till 79. Från 7,8 miljoner inkörda kronor till 14,3. Ett rekordår lider mot sitt slut och Mattias Djuse gläds särskilt åt stallets framgångar i de större sammanhangen.
– Det har gått riktigt bra. Racing Brodda, Zolly och Global Allegiance är alla över miljoner, dessutom har Dior Ima tjänat bra med pengar. På det stora hela har 2019 varit ett väldigt lyckat år, säger Djuse.
– Det som sticker ut mest är förstås Racing Broddas seger i Derbystoet, men även hennes andraplats i Stochampionatet och våra segrar i Margaretaloppen. Överlag har vi haft stolpe in i storloppen.

I Svensk Uppfödningslöpning studsade det däremot åt andra hållet. Försöket hann knappt börja innan Djuses förhandsfavorit, den dittills obesegrade Usain Tilly, gjorde bort sig.
– Vi hittade inga direkta fel på honom efteråt. Han hade en dålig dag helt enkelt. Den långa resan till Jägersro kan ha varit en bidragande orsak. Det är tråkigt, men vi får ta nya tag.

När gör ni det?
– Det blir inga fler starter nu i vinter. Han ska få ladda batterierna innan vi börjar att träna på rejält. Tanken är att sikta mot de större loppen i sommar.

Står över Frankrike i vinter

Det är semestertider även för stallets stora stjärna. Racing Brodda gör inte trätosystern Activated sällskap på Vincennes utan stannar hemma i Sverige.
– Frankrike finns i tankarna, men inte den här vintern. Hon har gjort det bra hela året och får vinterledigt nu. Sedan hoppas vi att hon kan vara ännu bättre nästa år.

Skickar du några andra hästar till Frankrike?
– Vi har Vidivici C.C. där nere nu och han gör det jättebra. Planen är att skicka ned några till, men inte just nu. Det blir nog först efter årsskiftet.

I takt med framgångarna har Djuses träningslista växt ordentligt under året. Den innehåller nu 115 hästar sedan nio unghästar kommit till stallet de senaste veckorna.

Dels fem ettåringar:

  • Adrenaline Broline (e. Canepa Hanover)
  • Champagne Trot (e. Muscle Hill)
  • Global Countess (e. Broadway Hall)
  • Global Count Me In (e. Bold Eagle)
  • Helan (e. Maharajah)
  • Dels fyra tvåringar:

Dels fyra tvååringar:

  • Chameleon (e. Chocolatier)
  • Hermione Sisu (e. Trixton)
  • Hockey Am (e. Cantab Hall)
  • Platinum Tile (e. Cantab Hall)

– Jag hade runt 80 hästar för ett år sedan, så det är stor skillnad. Det är väldigt kul att så många vill satsa på oss. Det är många nya ägare och det är lite dyrare och bra stammade hästar som har kommit, säger Djuse.
– Nu har vi en stor kull med ettåringar och många spännande tvååringar. Vi fortsätter så klart att sikta på de klassiska loppen och på V75. Det ska bli intressanta, en del hästar är riktigt lovande.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS